Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Obieranie warzyw i owoców dzieciom

Data utworzenia : 2017-08-29 14:34 | Ostatni komentarz 2017-12-30 23:24

kika07645

1847 Odsłony
30 Komentarze

Cześć kobietki. Chciałam się spytać, czy obieracie swoim dzieciom warzywa i owoce, a jesli już nie to kiedy skończyłyście? Moja ma 21 miesięcy, czyli zaniedlugo dwa latka i za każdym razem jak obieram np. jabłko, zastanawiam się czy dalej to powinnam robic czy nie. Jednak boję się, żeby ta skórka gdzieś się córce nie przykleiła i potem by nie miała dolegliwości żołądkowych. Jak to jest u Was ?

2017-08-30 06:11

Akone wiadomo ze swojego ogródka najlepsze :) Ulka85 to może zaniedlugo i u mnie skończy się obieranie , corka strasznie sie denerwuje jak musi czekać na obranie

Konto usunięte

2017-08-29 20:51

Dużo zależy od owocu bądź warzywa a także pory roku w jakiej spożywamy dane owoce. Jeśli są ze skórką twardą to oczywiście obieram. Niby w skórce jest dużo witamin ale jest tam też dużo pestycydów niestety. Najlepiej mieć owoce ze swojego ogrodu i nie obierać ich

2017-08-29 18:58

Mój synek ma 3 lata i już mu owoców nie obieram, tak samo jak warzyw. No chyba że takie warzywa, które dorośli też obierają. Przestałam gdzieś tak jak MAM, koło 2 r.ż. Nigdy mi się nie zdarzyło, żeby skórka młodemu gdzieś zaległa albo miał kłopoty żołądkowe. A winogron nigdy nie obierałam.

2017-08-29 17:19

Z owoców to tylko winogron nie obieram, choć na początku gdy zaczęła je jesc to je obierałam

2017-08-29 15:09

Mój mały ma półtora roku i niektóre owoce mu obieram, a niektóre nie. Zawsze mu obierałam i jedne jadł chętnie, a inne nie bardzo i kiedyś sama jadłam nektarynke i mały wziął ode mnie i od tego się zaczęło, zjadł ja chętnie, a obranej przeważnie nie chciał, może przez to, że po prostu ślizgala mu się w rączce. Jabłko zawsze mu obieram , tak samo winogrono, nektarynki i śliwki nie.

2017-08-29 14:53

Ja właśnie do 2rz obierałam. Po drugich urodzinach powoli testowałam skórki. Teraz syn ma 2,9l i je bez problemu