Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

zmiana mleka z 1 na 2

Data utworzenia : 2017-07-22 22:32 | Ostatni komentarz 2017-07-30 20:16

Paty.55

5320 Odsłony
14 Komentarze

mamy kiedy zmieniałyście waszym niemowlakom mleko modyfikowane z 1 na 2? czy to było dokładnie po skończeniu 6 mca czy pózniej?slyszałam że mleko 2 powoduje więcej problemów z brzuszkiem.

2017-07-30 20:16

Są dwa rodzaje przechodzenia z mleka 1 na 2. Albo miarka za miarkę, albo butelka za butelkę. Wybór należy do matki.

Konto usunięte

2017-07-30 20:09

Zamiana mleka z pierwszego na drugie powinna następować zgodnie ze wskazówkami producenta danego mleka

2017-07-30 20:03

Paty po skończeniu 6 miesiąca wprowadź mleko 2, stopniowo miarka za miarkę ta sama marka mleka. Jak dzieć dobrze zniesie zmianę to rozszerzaj dietę. Ja tak robiłam.

2017-07-28 22:38

Paty nie ma co się trzymać sztywno tygodni i nie ma też takiej konieczności. Ja się tego nie trzymałam, bo załóżmy, że dziecko urodzi się 5 tygodni przed terminem to tak na prawdę dietę powinno się zacząć rozszerzać w momencie kiedy dziecko ma skończone 6 miesięcy + właśnie te 5 tygodni które mu brakowało do terminu. I tutaj już przekraczamy magiczne 26 tygodni i nic się nie dzieje. Ja na Twoim miejscu bym najpierw wprowadziła nowe mleko. Odczekała chwilę czyli jakiś tydzień i dopiero wtedy zaczęła rozszerzać dietę.Wtedy kiedy działo by się cokolwiek to będziesz wiedziała z jakiego powodu czy to nowe mleko czy dieta jest powodem np bóli brzuszka. U nas wyglądało to tak, że zaczęłam rozszerzać dietę po 6 miesiącu. Mały zaczął mi strasznie płakać po nocach więc przestałam wprowadzać nowości. Odczekałam tydzień czy półtora i zaczęłam na nowo. Wtedy już absolutnie nic się nie działo. Anna ja na Twoim miejscu mieszałabym mleko.

2017-07-28 22:16

Ja również wprowadzalam mleko następne metoda miarka za miarkę aż w końcu przeszłam całkowicie na 2. Jak maluszek przyzwyczaił się do zmiany mleka dopiero zaczęłam rozszerzać dietę - nie spieszylam się by właśnie nie było szoku dla brzuszka tylko wszystko stopniowo....

2017-07-26 11:04

Anna Walo podajesz dziecku raz dzienne mm AR?a reszta posilkow to warzywa i kaszki, zupku itp?

2017-07-26 11:03

Kasia S. wlasnie chce jakos rozdzielic wprowadzanie mleka 2 i rozszerzanie diety, chce rozszerzac diete po 6 mcu (26 tydzien tak czytalam ze to jest najpozniej kiedy mozna rozszerzac) czy sugerujesz ze mozna po 6 mcu rozszerzac tez diete? wiem ze wiele matek juz po 4mcu wprowadza cos poza mlekiem, ja chce poczekac do skonczenia 6 mca

2017-07-26 10:42

a jeżeli mój synek je raz dziennie mm? równiez mam mieszać zanim przejdziemy na 2? Dodam, że synek ma refluks i pije mleko AR