Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Urozmaicenie diety w 7 miesiącu

Data utworzenia : 2017-06-28 06:59 | Ostatni komentarz 2018-05-05 13:21

syletita

1467 Odsłony
13 Komentarze

Witam. Mój maluszek niedługo kończy 7 miesięcy. Jako że od początku karmiony jest mm, to dietę zaczęłam mu rozszerzać już po 4 m. Oczywiście w 7 miesiącu jest większe pole do popisu, więc tu moja prośba- napiszcie mi proszę co dajecie jeść swoim dzieciom- na śniadania, obiady, kolacje, podwieczorki, desery??? Ze mnie marna gospodyni domowa, więc wdzięczna byłabym nawet za jakieś przepisy :) Jeżeli temat już był, to prosiłabym o link :)

2017-07-05 21:53

Moim zdaniem banan tak samo jak jabłko pasuje do każdego owocu. Dobrym pomysłem jest podpatrzenie jakie połączenia są w słoiczkach dla dzieci

2017-07-05 21:36

No właśnie zastanawiam się które owoce do siebie pasują (oprócz jabłka, banana np.) :)

2017-07-05 07:26

Ja mam dużo starsze dziecko i nie pamiętam tak dokładnie. Ale korzystałam ze strony osesek. Pl i tak jest co kiedy w diecie dziecta. No i łączyłam owoce które już można podać. Napewno banan jabłko maliny chyba morela gruszka śliwka chyba. Tylko nie wszystkie razem tylko zwykłe po dwa

2017-07-04 23:21

Justyna a jakie owoce blendujesz razem? Nikt więcej?:)

2017-06-28 20:02

W tym wieku nadal podstawa diety jest mleko. Moje dziecko w tym wieku (a też rozszerzająm dietę po 4miesiącu)jadło kaszke na mm najczęściej na śniadanie. Na obiad zupkd warzywna z mięsem. I tu różnie zależy jakie warzywa miałam. Na deser bądź na drugie śniadanie owoce lub deser owocowy albo ze słoiczka np hipp albo robiony samemu np owoce zblendmowame i do tego łyżeczka jogurtu naturalnego lub trochę płatków owsianych wcześniej ugotowanyag. Potem jak już wiedziałam że akceptuje jogurt to czasem robiłam odwrotnie jogurt naturalny z owocem zblendowanym . Pozostaje posiłki to czyste mleko.