Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Nie chce pic mleka..

Data utworzenia : 2017-06-12 10:34 | Ostatni komentarz 2017-06-14 08:14

olka00

924 Odsłony
7 Komentarze

Witam, to znowu ja, az wstyd mi ciagle pisac haha ale to forum jest tak sympatyczne a osoby sa zyczliwe ze zaryzykuje :D corka 8 miesieczna protestuje co do picia mleka modyfikowanego . Nasza dieta do tej pory wygladala tak :3posilki mleczne po 150 ml plus kaszka kukur i 2posilki stale obiad ktory sama gotuje i kaszka z owocem . Ostatnio corka zarazila sie ode mnie i jest przeziebiona aktualnie jestesmy juz na koncowce choroby ale zostal katar byc moze dlatego corka nie chce jesc ale co najbardziej mnie dziwi ze kiedy dam jej mleko butelki nie chce a jezeli z tego mleka zrobie kaszke to z lyzeczki zje . Jak ja mam ja terazkarmic ? Skoro mleko w diecie jest bardzo wazne , non stop kaszek nie moze jesc przeciez. Jak powinna wygladac jej dieta jezeli rzeczywiscie ,,odrzucila,, mleko . W srode bede na kontroli to jeszcze zapytam pediatre ale moze ktoras z was miala taka sytuacje. To moje pierwsze dziecko wiec ciagle sie ucze .. Pozdrawiam

2017-06-14 08:14

Moje dzieci przy katarze też nie chciały pić mleka ale kiedy wracały do zdrowia nadrabiały zaległości w piciu mleczka ;) a spróbuj może zrobić dziecku inhalacje wówczas się oczyścić i następnie podać do picia mleko wtedy będziesz pewna czy to chodzi o ten katar czy może jednak o smak mleczka.

2017-06-14 07:34

Może to przez chorobę, może jej się znudziło i za jakiś czas wróci do tego smaku, moja córa też ma takie momenty. I tak jak u Aleks myślę, że bardziej chodzi smak niż konsystencję. Ma już 8 miesięcy, jeśli nie chce mleka to spokojnie możesz je zastępować innymi produktami. Jeśli lubi kaszki to możesz kaszki robić na dotychczasowym mleku, są takie bezmleczne do kupienia. I jak najbardziej niech je łyżeczką, im mniej butli tym lepiej.

2017-06-12 14:21

U nas to bardziej o smak chodzi niż o zageszczanie,kaszka jest smakowa i chyba dlatego chetniej pije niz zwykle mleko

2017-06-12 13:52

Zapomnialam napisac ze w miedzy czasie dawalam zawsze jakies jogurty ale takie dla dzieci po6msc . Zastanawiam sie czy moge juz ponalu wprowadzac zwykle jogurty naturalne, kefiry, maslanki i po prostu robic cos ala salatka owocowa, owoce plus jogurt i to jako tez posilek jak ona mleka odmawia i woli jesc lyzeczka chociaz gryzc za bardzo to ona nie potrafi sle papki lubi jesc :)

2017-06-12 13:32

Ale ja zawsze mleko zageszczalam kaszka kukurydziana bo corka ulewa wiec nasze mleczko zawsze bylo gesciejsze, pomyslalam ze moze nie chce juz gestego bo robi sie cieplo ale mleka bez zadnych dodatkow tez odmawia.

2017-06-12 13:26

Są nawet takie mleka już z kleikiem z bebiko. Ale bycie wybrednym w chorobie to akurat nic dziwnego u dzieci... może być tak, że to po prostu minie

2017-06-12 12:27

Mieliśmy identyczną sytuację syn w pewnym momencie też przestało pić mleko a kaszki i inne produkty mleczne jadł więc znaleźliśmy sposób po prostu do mleka modyfikowanego dosypuje 2 3 łyżki kaszki ryżowej czy gryczanej i wtedy pije próbowałam kilka razy Potem jeszcze spróbować na samym mleku i oczywiście plul dalej niż widział mleko modyfikowane pije tylko wieczorem i w nocy to po prostu robią butle do każdej dosypuje troszeczkę kaszki i taką mi wypija