Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Woda mineralna vs woda źródlana

Data utworzenia : 2017-03-11 23:01 | Ostatni komentarz 2017-07-26 20:17

Konto usunięte

1722 Odsłony
16 Komentarze

Czy wie ktoś od jakiego wieku dziecko może pić wodę mineralną? Do jakiego wieku powinno się podawać wyłącznie wodę źrodlaną?

Konto usunięte

2017-07-26 20:17

Wód mineralnych nie powinniśmy dzieciom podawać w ogóle a także my jako osoby dorosłe powinniśmy co jakiś czas zaprzestać stosowania wód mineralnych bądź systematycznie zmieniać na takie które mają różne minerały. Także woda źródlana dla dziecka najlepiej sprawdzić jaki ma skład.

2017-03-29 18:51

W moim regionie jest jedna z najgorszych wód pod względem jej twardosci. Dla dzieci poniżej roku najlepiej podać przefiltrowaną z kranu lub źródlaną. W tym artykule jest nieco napisane: http://polki.pl/rodzina/niemowle,woda-dla-niemowlat-poznaj-prawde-ktora-wybierac,10021085,artykul.html

2017-03-29 08:54

Mamy twardą wodę, więc dla córki kupujemy źródlaną i ją gotuję. Gdy dziecko skończy rok może pić wodę mineralną, ale jak Grimper wspomniała niskozmineralizowaną. Także dla córy wodę kupujemy inną niż dla nas.

2017-03-22 07:37

Dla dzieci oczywiście woda mineralna bez bąbelków, kliknij sobie i przeczytaj http://obk.pl/woda-gazowana-czy-niegazowana-ktore-lepiej-pic-w-trakcie-diety-odchudzajacej/ znajdziesz odpowiedź na pytanie jaką wodę mineralną wybrać? artykuł jest też skierowany do osób, które chcą się odchudzać, ale niekoniecznie. Dziecku poniżej roku proponowałabym wodę przegotować i ostudzić dodatkowo.

2017-03-13 11:48

My tez mamy bardzo twarda wode i mega duzo kamienia wiec filtrujemy najpierw

2017-03-13 00:09

Do roku źródlana lub przefiltrowana z kranu. Po roku niskozmineralizowana, by nie obciążać m in nerek.

Konto usunięte

2017-03-12 21:12

To fakt, że dużo zależy od tego jaką wodę ma się z kranu :-/ Obecnie mam dosyć twardą, więc do picia wolę dziecku dać źrodlaną z butelki. Jak macie miękką, to przygotowaną jak najbardziej można podać. Ale właściwie to wszyscy skupiają się na tym żeby podawać po prostu wodę, ale jaką - o tym mówi się już mniej.

2017-03-12 20:37

Ja słyszałam,że mineralna jest dla starszych dzieci.niemowlakom powinno się dawać przegotowaną wodę ewentualnie źródlana. Dziewczyny jak przygotujecie to wiecie co podajecie.a jaka macie pewność co jest w butelce? Ja jakoś etykietom do końca nie ufam. Druga sprawa to tez jakość wody w krainie ;-)