Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Kleik

Data utworzenia : 2016-12-01 20:44 | Ostatni komentarz 2017-03-02 13:20

szyszka91

1479 Odsłony
10 Komentarze

Mam pytanie odnośnie kleików. Córka 7 grudnia skończy 4 miesiące jest na mm i tak się zastanawiam nad rozszerzeniem diety. A mianowicie chciałam jej zacząć dodawać kleik do mleka modyfikowanego. Czy najpierw skonsultować to z pediatrą czy mogę normalnie jej dodać ten kleik ryżowy bądź kukurydziany (który lepszy na początek)? I ile na początek tego kleiku dodawać? Dodam że młoda podczas jednego posiłku zjada 90ml. Z góry dziękuję za odpowiedzi ;)

2016-12-01 21:16

Dziękuję Michalina-1992 na pewno zapoznam się z lekturą ;)

2016-12-01 20:59

Pierwsze, zasadnicze, bardzo proste pytanie... po co? :D Wg zaleceń WHO i Amerykańskiej Akademii Pediatrii, dietę rozszerzać się powinno po ukończeniu 6. miesiąca życia. Wtedy najprawdopodobniej delikatny i nie w pełni dojrzały układ pokarmowy Twojego Maluszka będzie gotów na wyzwania, które przed nim staną, gdy zdecydujesz się rozszerzać dietę. :) Z całego serca polecam Ci lekturę tego artykułu: http://mataja.pl/2015/02/wprowadzanie-posilkow-uzupelniajacych-do-diety-niemowlaka-dlaczego-mamy-nie-sluchaja-rekomendacji-i-co-z-tego-wynika/ Dowiesz się z niego m.in. dlaczego warto poczekać :) Pozdrowienia!