Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

mleko matki a mleko modyfikowane

Data utworzenia : 2016-06-02 23:24 | Ostatni komentarz 2016-08-20 08:42

Ema92

1865 Odsłony
20 Komentarze

Mam pytanie dość nietypowe . Wychodząc ze szpitala kupiłam mleko bebilon ale się nie przydało. Może ze 2 razy użyłam . Więc tak czy karmiac piersią ja mogę wypić to mleko , mi smakuje ale nie wiem czy małej nie zaszkodzi ???

2016-06-03 22:12

Ja też uważam, że spokojnie możesz wypić takie mleko, po co ma się przeterminować skoro maleństwo karmisz piersią.

2016-06-03 21:44

Pierwszy raz spotykam się z taką opinią mamy, której smakuje mm :) nie widzę żadnych przeciwwskazań, jeśli Tobie smakuje to jak najbardziej, a dziecku nie powinno zaszkodzić :)

2016-06-03 13:50

Ja również uważam że skoro wypite przez córkę mleko nie powoduje u niej żadnych dolegliwości to ty możesz śmiało to wypić. Przestrzegaj jedynie daty otwarcia tzn pij je nie dłużej niż 4 tygodnie po tym jak otworzyłas. Po tym czasie mleko nie nadaje się do przygotowywania.

2016-06-03 12:05

Ema, myślę, że jak Twoja córka nie ma uczulenia na mleko, to Ty śmiało możesz wypić bebilon oraz jeść produkty mleczne. Skoro mleko nie szkodzi dziecku, gdy pije je "bezpośrednio", to tym bardziej nie powinno mu szkodzić w Twoim pokarmie. Chyba, że po spożyciu bebilonu mała miała jakieś dolegliwości: ból brzuszka, wysypkę, była niespokojna, to wtedy odpuść sobie picie, bo czasami coś w konkretnym mleku może nie służyć dziecku.