Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Nocne karmienie roczniaka

Data utworzenia : 2016-04-13 22:51 | Ostatni komentarz 2016-07-21 06:49

JustaMama

3930 Odsłony
43 Komentarze

Drogie mamy kiedy wasze dzieci przestały jeść w nocy i jak je oduczyłyscie? Mój synek skończył rok jest praktycznie od początku na mm. Po skończeniu 7miesięcy wyeliminowałam karmienie w nocy tak naprawdę bez większego problemu. Za to zaczęłam dokarmiac na śpiocha o 22.30-23ponieważ synek wcześniej chodzi spać i przerwa wydawała mi się za długa. Tak było do teraz. Synek skończył rok i wszyscy mi mówią że powinnam z tego późno wieczornego karmienia zrezygnować bo już jest za duży itd. Złożyło się tak że synek złapał rota wirusa i nie bardzo chciał pić to mleko więc postanowiłam go oduczyć. Stopniowo zmniejszająm porcje jak doszłam do 100synek wypijal i płacz ale dał się oszukać smoczkidm. Niestety po tyg budzi się w środku nocy głodny woda nie skutkuje gdy tylko poczuje że nie mleko wypluwa i płacze jeszcze głośniej. Histerid nocne trwają ponad godz potem śpi godz dwie i znów. Co mam robić wrócić do karmienia? Problem polega też na tym że po kąpieli przed samym spaniem nie zjada całej porcji mleka tylko tak 180zagęszczan je trochę kaszka. W dzień je regularne pełne dość duże posiłki. Nie wchodzi w grę wieczorem kaszka bo jak jest zmęczony nie chce jeść łyżeczka marudzi i płacze dodatkowo nie chce całkiem rezygnować z mleka a tylko wieczorem je pije. No i gdybym karmila w krzesełkt po kąpieli to synek się rozbudzg i nie będzie chciał spać bo nauczony jest kąpiel sypialnia lampka butelka bajka spanie. Jeśli już będzie starszy zakładam kolacje przed kąpielą a nie po. Mam nadzieję że coś doradzicie

2016-07-21 06:49

A moze jeszcze dodam ze corka miala pielegnowane i czyszczone zabki od malego 1 zabka imi o picia mleka w nocy nie ma sladu prochnicy i byla juz na 1 wizycie u dentysty

2016-07-20 19:36

To ja już mogę się pochwalić mamy 15.5miesiąca i od 2miesięcy nie pijemy już mleka o 23. Jemy kaszę o 18potem po kąpieli o 19.30pijemy mleczko tyle ile chce zwykle maks 170iwytrzymujemw do rana. Śniadanie zwykle między 6.30a7

2016-07-20 18:42

Ja tez mialam problem z nocnym karmieniem i iwstyd sie przyznac ale moja corka do 3 roku zycia pila mleko z butelki w nocy. Nijak nie dalo sie jej oduczyc.Az wkoncu schowalam butle i podawalam mleko w kubeczku. Potem wode i jakos pomalu dala rade.

2016-05-24 13:18

Ola-win, masz rację, dziecko samo zadecyduje. Aczkolwiek moja mała to teraz budzi się częściej niż jak miała 3 miesiące i domaga się mleczka.

2016-05-13 16:53

Moja córka nie je w nocy odkąd skończyła 3 miesiące. Po prostu najwyrazniej już tego nie potrzebuje. Dziecko musi być gotowe, bo przestać jeść w nocy.

2016-05-10 08:49

przydatne informacje :)

2016-05-05 16:10

Mlodszemu probowalam podac kleik ryzowy ale go nie zaakceptowal, pluje strasznie i placze moze sprobuje jeszcze poczekac a chcialam zeby jadl z lyzeczki kaszke nie tak jak jego starszy brat z butelki.

2016-05-05 16:02

Kurcze to super Ci wytrzymuje. :-) mój je butle przed 23i już o 5-6wstaje