Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Napoje

Data utworzenia : 2016-04-13 22:23 | Ostatni komentarz 2016-04-15 21:20

Badyna21

1864 Odsłony
13 Komentarze

Mamy mam pytanie ,w jakim wieku morzna podawac dziecia wody smakowe,typu zywiec itp.Moj synek ma 1,3 miesiace narazie pije herbatki bobo vita.

2016-04-14 15:09

Takich wód nie należy podawać dziecku przed ukończeniem drugiego roku życia, a najlepiej, jak już się chce podać taką wodę to od 3-ego roku życia :) Ja tam Ci nie będę mówiła co masz robić, a co nie. Czym zastępować soki, czy podawać to czy tamto, bo przecież to Twoje dziecko i Ty sama wiesz, co będzie dla niego lepsze :) Angel nie zgadzam się, że każde dziecko polubi wodę mineralną :) Chwała tym mamom, ktorym udało się swoje dzieci nauczyć picia wody, ale nie każda ma tyle szczęścia i ich dzieciaczki są na tyle wybredne, że nie dają się przekonać do picia wody :)

2016-04-14 12:12

Zamiast wody smakowej lepiej podawaj zwykłą wodę mineralną niegazowaną.Kiedyś usłyszałam w telewizji,że w tych smakowych jest sama chemia i podobna jest do pozostałych gazowanych ,kolorowych napojów. A jak dziecko niechętnie pije czystą wodę to można dodać do niej jak najbardziej soczku. Latem dziecko na pewno polubi wodę mineralną.

2016-04-14 12:00

Dziewczyny mają rację,ja też bym nie podawała wód smakowych tak małemu dziecku .W ich składzie są sztuczne dodatki smakowe ,które nie są zdrowe dla malucha.Mam synka w tym samym wieku co Ty i też podaję mu herbatki bobovita,albo soki dla niemowląt .Soki rozcieńczam przegotowaną wodą mają wtedy delikatny smak,może spróbuj właśnie do wody dodać odrobinę takiego soczku i będziesz miała zdrową smakową wodę dla synka.

2016-04-14 10:01

Wg mnie im później zaczniesz podawać dziecku takie wody tym lepiej. O wiele zdrowiej będzie jeśli nauczysz dziecko picia wody zwykłej mineralnej niż smakowych które zawierają w sobie wieeeele cukrów i konserwantów. O wiele zdrowiej będzie podawanie dziecku wody mineralnej bez smaku lub tak jak napisała Anna sama rób kompoty. Na wody smakowe przyjdzie jeszcze czas. To jest oczywiście moja opinia a decyzja będzie należała do Ciebie.

2016-04-13 23:30

Nie wiem od kiedy można podawać takie wody ale ja nauczyłam synka pić wodę źródlaną lub wodę przegotowaną , herbatki a od niedawna pije kompoty które sama gotuję lub mam jeszcze w słoikach przetwory- kompoty z zeszłego roku. Kupowałam wcześniej soczki typu Bobofrut ale nie chciał ich pić ale teraz widzę że smakują mu kompoty a szczególnie kompot z jabłek. Ja każdego roku robię mnóstwo soków i jeżeli mam ochotę na picie czegoś słodszego to robię wodę ze sokiem lub kompot. Myślę że Twoje dziecko jest jeszcze małe aby dawać mu soki- wody które mają konserwanty ,ja przynajmniej unikam takich rzeczy a staram się uczyć synka jedzenia i picia zdrowych rzeczy. Pomimo iż do soków które robię dodaję cukier to i tak jest on zdrowszy od wód smakowych które mają :regulator kwasowości czy benzoesan sodu,