Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Fill’n Squeeze

Data utworzenia : 2016-01-22 17:23 | Ostatni komentarz 2016-01-24 09:05

anka87

2144 Odsłony
10 Komentarze

Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was używa tych tubek-Fill’n Squeeze? wg mnie fajna alternatywa dla dziecka które chce już samo jeść bo można ich używać od 6 mc ale zastanawiam się jak to jest z utrzymaniem czystości takich tubek?

2016-01-22 19:02

Pierwszy raz spotykam się z czymś takim ale ja bym nie kupiła dziecku takiej tubki. Zdarza mi się kupić dania czy deserki w tubkach np.obiadek Bobovita ale wyciskam je na miseczkę i podaję synkowi łyżeczką. Uważam że powinno się dziecko uczyć jedzenia łyżeczką a jeżeli chce samodzielnie jeść to pozwól mu na to podając owoce czy warzywa w gryzaku np siateczkowym. Ja pomimo iż mam czasem sporo prania po synku to nie dość że pozwalam aby synek jadł paluszkami to jeszcze uwielbiam ten widok kiedy widzę jak sam je lub próbuje jeść łyżeczką. Dla dziecka zdobywanie nowej umiejętności jaką jest sztuka jedzenia jest bardzo ważne nie tylko dlatego że uczy się samodzielności, prawidłowego spożywania posiłków ale też gryzie warzywa czy owoce ( oczywiście miękkie) a to jest bardzo ważne.

2016-01-22 18:58

Nie pomogę, bo nie mam takiego sprzętu , ale zastanawiam się nad zakupem . Córka lubi musy w tubce , podawałam je od 8 miesiąca -wcześniej ich nie odkryłam.