Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Fill’n Squeeze

Data utworzenia : 2016-01-22 17:23 | Ostatni komentarz 2016-01-24 09:05

anka87

2143 Odsłony
10 Komentarze

Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was używa tych tubek-Fill’n Squeeze? wg mnie fajna alternatywa dla dziecka które chce już samo jeść bo można ich używać od 6 mc ale zastanawiam się jak to jest z utrzymaniem czystości takich tubek?

2016-01-24 09:05

no właśnie w tym celu założyłam wątek żeby dowiedzieć się :) ale niestety nikt z tego nie korzysta więc chyba nie dowiem się i sama będe musiała sprawdzić :)

2016-01-24 01:25

ja nie używałam takiego sprzętu i nie wiem czy zdecydowałam bym się na zakup :) chyba nie bo ja nie mam miejsca na takie gadżety i hmm u nas chyba by się nie sprawdziło, mnie zastanawia jedno czy te szaszetki można domyć dokładnie, czy nie chłoną zapachu i smaku potraw i czy się nie bawią od marchewki na przykład

2016-01-23 20:16

alutka2223 można zamrażać to oraz podgrzewać w mikrofalówce no ja planuje dziecku robić sama musy więc rączkami ich nie będzie jadło a dużo podróżujemy więc można poporcjować i dziecku zapakować, niby 130 zł to sporo ale jeden mus czy obiadek to koszt ok 2-4 zł więc taki biznes zwraca się dość szybko jeśli ktoś jest zwolennikiem robienia dziecku samemu tzw. papek

2016-01-23 13:36

Również należę do Mam, które pierwszy raz spotykają się z takim urządzonkiem i powiem szczerze, że na Twoim miejscu wolałabym uczyć dziecko jeść normalnie. Co to znaczy normalnie? A no, łyżeczką lub widelczykiem(plastikowym) albo rączkami. A co do plaży, to można wziąć dla dziecka do jedzenia coś, co nie wymaga przekładania do miseczki. Nawet słoiczki nie wymagają przekładania zawartości do miseczki, więc piasek się tam na pewno nie dostanie. Jeśli dziecko jest wystarczająco duże to można wziąć np bułeczkę i problem znika :)

2016-01-23 13:01

pierwsze widzę...zawsze korzystam z gotowych tubek w sklepie z musami i to jest super wygoda, bo maluch to uwielbia...sam sobie dozuje ilość pokarmu... fajna sprawa ,że ktoś wymyslił tubke do wielokrotnego użytku :) ile coś takiego kosztuje?

2016-01-23 12:31

Tylko czy warto wydać prawie 130 zł na taki gadżet ?. Chętnie przeczytam Wasze opinie jeżeli zdecydujecie się na zakup. Osobiście wolałabym kupić gotowe danie typu obiadek czy deserek w tubce np. Bobovita , a nawet widziałam w sklepach jogurty w tubkach jeżeli zależałoby mi na tym aby np podczas wycieczki czy na plaży nakarmić w ten sposób dziecko. A widziałyście butelkę Lovi z łyżeczką ? http://lovi.pl/pl/produkty/10/Butelka+wielofunkcyjna Może ta propozycja Was zaintersuje :)

2016-01-23 11:39

hmm... nawet nie wiedziałam , że takie coś istnieje...moja córeczka ma dopiero 9 miesięcy, więc takiej metody jedzenia jeszcze nie stosowałyśmy...Co prawda kupuję czasem musy czy obiadki w tubce, ale zawsze przekładam do miseczki... Taka tubka to fajna alternatywa, jak dużo podróżujemy. Można sprawnie nakarmić dziecko w samochodzie, na plaży czy też w innych nie sprzyjających warunkach do nakarmienia tradycyjnie z miseczki...A jak to wygląda z podgrzaniem jedzenia?Chętnie bym to przetestowała ;-)

2016-01-22 19:46

no w pełni z Pania się zgadzam ze dziecko powinno uczyć się samo jeść itd ale nie wyobrażam sobie żeby dawać dziecku łyżkę i miskę na plaży i niech samo je, dzięki tej tubce wiem ze dodatkowo piachu nie będzie jadł, w domu tak ale na ulicy raczej miski tez nie wyjmę a głownie w tym celu jest ta tubka- faktycznie nie napisałam do czego chce ja wykorzystać bo bardziej zależało mi na opinii w kwestii utrzymania czystosci