Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Kupki po słoiczkach

Data utworzenia : 2015-06-23 22:13 | Ostatni komentarz 2016-10-05 13:36

Magdalena.Swiderska

11055 Odsłony
28 Komentarze

Witam, Jeśli gdzieś pojawił się ten temat proszę o linka Mianowicie, martwią mnie kupki mojej Córki od kiedy wprowadziłam jej słoiczki. Są brązowe, czarne, często zielone z żółtymi grudkami? Czy to normalne? Czy wasze dzieci też tak miały?

2015-06-23 23:35

Kolor kupki dziecka będzie się zmianiał wraz z podawanym jedzeniem. Jest to zupełnie normalne ze po wprowadzeniu innych pokarmow niż mleko kupka dziecka ma inny kolor. Zmienia się również konsystencja kupek. Proszę się tym niemartwic. Kupki z granulkami sa często po produktach mlecznych. tak jak mowi Aga czarne kupy smoliste oznaczają ze dziecko przyjmuje zelazo. Jeśli w czarnej kupie jest domieszka krwi wtedy swiadczy to o krwawieniu w przewodzie pokarmowym.

2015-06-23 22:55

Jesli zaczęłaś wprowadzać poakrmy stałe to normalne, ze kolor i konsystencja kupki się zmienia. Uważąj tylko i dokładnie obserwuj kupki. W kale nie może poajwić się krew, wtedy to moze świadczyć o tym, ze jakiś skłądnik dziecku nie odpowiada i trzeba go natycjmiast odstwić. Pilnuj też , żeby u dziecka nie dochodziło do zatwardzeń. Musisz podawac dziecku produkty z grupy rozluźniających i zatwardzających tak, zeby była zachowana róznowaga i aby kupki miały odpowiednią konsystencję.

2015-06-23 22:46

Jeśli są brązowe to ok przynajmniej u nas mają taki kolor;) Zielone to też nie powód do niepokoju. Te żółte grudki to mogą być objawy biegunki (gdzieś kiedyś tak przeczytałam). Chyba że karmisz mm to kupka ma takie grudki. A jeśli chodzi o ten czarny kolor to jesteś pewna że nie jest to bardzo ciemny brąz? Czarny kolor może oznaczać albo że córka zjadła jagody, wiśnie albo suplementujesz jej żelazo, lub jest jakieś krwawienie z o ile dobrze pamiętam przełyku, żołądka. Myślę że ten czarny kolor to raczej bardzo ciemny brąz moja też czasem takie robi...

2015-06-23 22:40

Magda u mnie to samo, jak zje jabłuszko to robi takie ciemnozielone ( z jagodami jeszcze ciemniejsze), jak kurczaka z jarzynami -jasnobrązowe, po pomidorach -czerwonawe. Raz gęściejsze, raz luźniejsze. O rany mam nadzieję, że nikogo nie obrzydzę, ale chyba u każdej mamy kupa dziecka to ważna sprawa :) Także nie jesteś sama.