Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Kupki po słoiczkach

Data utworzenia : 2015-06-23 22:13 | Ostatni komentarz 2016-10-05 13:36

Magdalena.Swiderska

11054 Odsłony
28 Komentarze

Witam, Jeśli gdzieś pojawił się ten temat proszę o linka Mianowicie, martwią mnie kupki mojej Córki od kiedy wprowadziłam jej słoiczki. Są brązowe, czarne, często zielone z żółtymi grudkami? Czy to normalne? Czy wasze dzieci też tak miały?

2016-10-05 13:36

Witam mamusie, jestem tu pierwszy raz i to mój pierwszy komentarz :) Moja córka skończy 5 miesięcy 11 października , od 4 miesiąca zaczęłam wprowadzać słoiczki i teraz pije mleko 4 - 5 razy dziennie i dwa inne dania ( obiadek i deserek ) . Zaczęłam tez wprowadzać już produkty po 5 miesiącu i mała dostała zaparcia niestety, troszkę się meczy z ta kupka i robi 2-3 razy dziennie dość twarda i niewielka, czy to może być przez nowe produkty ? czy może za szybko to wszystko robię ? dodam ze mała pije soczki albo herbatkę jabłkowa z koprem włoskim :) Pozdrawiam

2016-09-27 13:58

U nas tak jak u dziewczyn, zależy co zje, taki kolor ma kupa i nieważne czy jest to danie słoikowe, czy przeze mnie przygotowane. dyni synuś nie lubi:(pluje dalej niż widzi.z brokułem trochę lepiej. Po buraczkach troszke go obsypało więc na razie odstawiliśmy.

2016-09-27 13:53

Ja również nie zauważyłam różnicy, bardziej kwestia co było na ten obiadek. Moja akurat lubuje brokuła, ale nie może zjeść za dużo, bo potem ma wzdęcia. Kupka jest zielona, po buraczku za to mocno czerwona. Także u nas to zależy od samego pokarmu, a nie tego czy to słoiczek czy mamusi obiadek:)

2016-09-26 20:28

Moi chlopcy nie lubili brokula.za to dynie bardzo.po dyni kupki wygladaly normalnie.

2016-09-26 17:03

Niedawno zaczęłam rozszerzać dietę mojej córki na pierwszy rzut poszła oczywiście marchewka ale dla urozmaicenia naprzemiennie (jednego dnia jedno warzywo innego inne) dawałam brokuł po 3 dniach mała miała straszne zaparcie więc zrobiłam dzień przerwy i dawałam jej do picia wodę lub herbatkę z koperku. Następnego dnia w ciągu prawie godzinki musiałam zmieniać 6 czy 7 razy pieluchę bo trochę robiła strasznie się męczyła i płakała trzeba było zmienić pieluchę uspokajała się i za chwile znów to samo aż kupka zrobiła się luźniejsza :) później była drzemka i po drzemce jeszcze jedna kupka już normalnej konsystencji dałam jej wtedy dynię. teraz podaję zamiast marchewki bo on niej najprawdopodobniej było zaparcie, marchewkę + jabuszko i nie ma już zaparć. Pozdrawiam.

2016-09-23 14:46

Ja nie zaobserwowałam inny kolor kupki po sloiczku czy po domowym obiadku, jednak wiem że może się to zdarzyć. Kolor i konsystencja kupki może się zmienić i jest to zależne od przyjmowanego pokarmu.

2016-09-22 14:34

Jestem na bieżąco w temacie kupek słownikowych ;) ale mój synek nie ma problemów z kupką po słoiczkach i zawsze ma kolor żółty. Kolor zmienia się tylko wtedy kiedy podam np. ciemne owoce czy śliwkę no i oczywiście buraczka a tak to zawsze jest ładna ;-) Gotuje również sama czasami kiedy mam pod ręką warzywa z domowego ogródka ale kupki mają bardzo podobny kolor.

2016-09-20 11:49

Ja zauważyłam, że jak dawałam maluchom kupne słoiczki kupka przeważnie była zielonkawa, jak sama gotuję im obiadki kupka jest pięknie żółta:) Czarne niteczki przeważnie pojawiają się po podaniu banana, tak było w naszym przypadku, ciemniejsze kupy są po owocach leśnych, malinach i zawsze jak wprowadzamy nowość do dity też zwykle kupka jest innego koloru. Niepokoić powinna krew w kupie , śluz, biała kupa, która przeważnie sygnalizuje problemy z wątroba. Warto obserwować zawartość pieluszek.