Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

mieso

Data utworzenia : 2014-10-28 20:08 | Ostatni komentarz 2016-01-30 22:30

MamaAntka

3721 Odsłony
23 Komentarze

witam:) mam takie pytanie, czy mieso dla dziecka mozna mrozić? zamierzam wprowadzić do diety dziecka królika a mam go w całosci, Wiec ,kawłek ugotuje a czy reszte moge zamrozic i puzniej wykorzystac do kolejnej zupki??

2016-01-30 22:30

ja tak samo mrożę mięsko :) A to kurczaka, a to królika, a to nawet perliczka się zdarza :) Synek głównie je obiadki na króliku i kurczaku, bo te mięska najbardziej lubi :)

2016-01-23 13:03

pewnie ,że można mrozić tylko nie jest wskazane ponowne zamrazanie tego co sie juz odmroziło :) U nas mięso też się mrozi i problemów nie ma...nasz maluch głównie jada właśnie gotowane mięsko :)

2016-01-23 11:56

Dokładnie, ja też zamrażam ;-) proces zamrażania nie wpływa znacząco na walory mięsa, tylko trzeba pamiętać,żeby nie robić nie wiadomo jakich zapasów i nie mrozić go na dłużej ja 5-6miesięcy, bo wysycha..Najlepiej mięso od razu wyporcjować na mniejsze kawałki, opisać co jest w środku i zapisać datę zamrażania..Wtedy nie będziemy mieć żadnych "niespodzianek". Gotowe mięso także można mrozić, ale najlepiej w pojemnikach i w jakimś "sosie " bo po kolejnej obróbce cieplnej mięso może zrobić suche i wiórowate . Warzywa dla córeczki, mam też osobno pomrożone (te z domowego ogródka) Porcje robię tak "na oko" jak coś zostaje po drugim dniu, to ja zjadam ;-)

2016-01-22 19:02

Mnie lekarka mięso kazała podawać w 5 miesiącu , mimo że karmilam piersią. Dietę musiałam wcześniej rozszerzać bo córka ciągła się do jedzenia . Po dwóch tygodniach samych warzyw miałam podawać mięso . Nam zalecano podawać jako pierwsze mięso : cielecine, indyka , królika. Taką dietę zalecają Pani z patologi noworodków oraz zwykłego pediatry .

2016-01-22 15:47

Dziewczyny, kiedy można najwcześniej wprowadzić mięsko królika do diety malca? Ja też mam swoje króliki i wiem, że takie mięsko jest bardzo zdrowe i zalecane szczególnie alergikom:)

2015-01-05 23:19

My także mamy mięsko poporcjowane w woreczkach i potem je zamrażąmy. Czasami jak podaję małemu kurczaka to po prostu odcinam kawałek mięsa i mu gotuję osobno, a resztę jemy my na obiad.

2015-01-05 21:03

Ja postępuje podobnie., porcjuje mięsko i mroże

2015-01-03 21:03

My podobnie postępowujemy. Porcjuję mięso i zamrażam. Robię też tak z ugotowanym mięskiem. Czasem ugotuję go więcej niż jest to potrzebne do zupki/dziadku i wówczas zamrażam.