Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Pyszne domowe obiadki,jak je zrobić?

Data utworzenia : 2014-07-12 07:01 | Ostatni komentarz 2017-07-10 15:47

Karolinaaa

4875 Odsłony
44 Komentarze

Właśnie zaczynamy z moją córeczką przygodę z rozszerzaniem diety. Na razie wprowadziłyśmy marchewkę. Chcę gotować obiadki sama, i raczej nie korzystać z gotowych słoiczków. Moje pytanie jest takie: co jeszcze można wprowadzić do diety takiego malucha i w jaki sposób to przygotować żeby nie było problemów z małym brzuszkiem ?

2017-07-10 15:47

Żeby było zdrowiej możesz też dodać trochę czosnku. Można podawać go dzieciom od 10-11 miesiąca życia :-)

2017-07-10 15:45

Ola, polecam taki przepis : Łyżeczke masła rozpuść i dorzuć pomidory z puszki (ubrane) lub świeże (oczywiście również ubrane). Możesz dodać szczyptę bazyli lub koperku, ewentualnie soli. Do tego dodaj gęsty jogurt naturalny/grecki. Możesz także śmietane ale te jogurty są zdrowsze.

2017-07-10 15:36

Z gory przepraszam ze nie przeczytalam wszystkich komentarzy, chcialam sie dowiedziec jak moge zrobic sos pomidorowy dla prawie 10 miesiecznego dziecka. Nie chcialam tworzyc osobnego tematu tylko znalezc taki o podobnej tematyce aby nie potrzebnie nie zasmiecac forum , gotuje sama ale czasami kupuje sloiczki z braku czasu i widze takie obiadki cos tam cos tam w sosie pomidorowym. Sama chcialabym cos takiego zrobic ale nie wiem jak powinien wygladac taki przepis. Starty rozgotowany pomidor z dodatkiem maki ?

2017-06-21 17:37

M.Zetka, cukinia dla dziecka to polecam zupkę krem, rewelacyjna, delikatna :) Cukinię uwielbiam w leczo, faszerowaną i w plackach:)

Konto usunięte

2017-06-19 06:48

Kiedyś cukinię głównie smażyłam w panierce. Albo ewentualnie robiłam z niej leczo. Jednak od jakiegoś czasu staram się eksperymentować z jedzeniem oraz próbować róznych wariacji na temat warzyw. Posmakowała mi taka zapiekana cukinia: https://www.przepisy.pl/przepis/zapiekana-cukinia Przepis baredzo prosty, ale jeśli chcesz go nieco podkręcić to proponuję na wierzch dodać odrobinę mięsa mielonego z chudej szynki ( najlepiej w sosie bolognese) Za to cukinia wege nada się na kolację :)

Konto usunięte

2017-06-18 11:03

Macie może jakieś przepisy na cukinię?

2016-03-04 09:31

Patrycja spróbuj jeszcze biszkopciki podawać. Też jak będzie ciumkać to się rozpuszcza troszkę i nie będą podrażniać dziasełek.

2016-03-03 20:16

Patrycja a w jakim wieku masz maluszka (nie wiem czy już pytalam) z tymi wyrzynajacymi się ząbkami bo jestem bardzo ciekawa