Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Miód

Data utworzenia : 2013-10-17 13:48 | Ostatni komentarz 2016-02-29 22:24

Aniss

9866 Odsłony
69 Komentarze

Mam dylemat, mała za 2 miesiace kończy 2 latka i nie próbowała jeszcze miodu, boje się przeprowadzić próbę, nie wiem moze dlatego, że miód jest silnie uczulający, Jaki najlepiej podać miód dziecku, jest tyle rodzajów, że ostatnio przegladając na półce miody zwątpiłam i nie wybrałam żadnego. Druga kwestia, prześliśmy z małą na mleko Nestle i jest tam mleko z dodatkiem miodu, czy takie mleko można podawać dziecku bez problemu czy równiez należy zrobić najpierw próbę?

2013-10-17 19:23

Tak zgadzam się z Wami,że najlepiej kupować bezpośrednio od właścicieli pasiek.

2013-10-17 15:43

również polecam sprawdzona pasieke , ostatnio sama w sklepie bylam , chcialam dla siebie do herbaty kupic i ekspedientka powiedziała ze najlepszy bedzie z pasieki - nie oszukujmy sie :) A jesli chodzi o mleczko nestle z miodem to wiele mam z mojego towarzystwa podaje i nie narzeka ani objawów dziecko nie miało po podaniu :) , Ale jesli cos Cie niepokoi to kup i podaj najpierw mniejsza ilosc niz zwykle , zobacz reakcje , jesli bedzie okej to nic nie stoi na przeszkodzie .

2013-10-17 15:41

ja myślę za mała łyżeczka nie zaszkodzi i trzeba obserwować czy nie ma uczulenia ja też chyba spróbuje dać dla Madzi trochę miodu

2013-10-17 15:27

Miód lipowy świetny na przeziębienia,dobry na problemy z krążeniem. Wielokwiatowy jest bardzo dobry dla osób z alergiami. Miód akacjowy pomocny w schorzeniach nerek i układu moczowego. Tyle wiem,wiem też że są miody gryczane i akacjowe,ale nie wiem jakie one mają właściwości. My kupujemy miód spadziowy,jest to chyba najdroższy rodzaj miodu (za litr miodu płacimy 30 zł). Dodaje córce i sobie też np łyżkę do płatków owsianych.Czasem podaję małej na łyżeczce na noc. A podawałam już jak miała rok chyba,tak po troszkę,nie od razu całą łyżeczkę.

2013-10-17 14:02

Anita jeśli chcesz kupić miód to tylko z polecanej pasieki, nie w sklepach, w takich miodach jest więcej cukru. A pszczelarz jeszcze Ci doradzi czy lepszy lipowy, wielokwiatowy, wrzosowy, grykowy itd. Mój teść ma pasiekę więc dlatego się mądruję :). Ja zaczęłam podawać synowi po drugim roku życia bardzo małe ilości do herbatki (max pół łyżeczki) ale też rzadko.