Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Woda dla Maluszka

Data utworzenia : 2018-08-03 11:53 | Ostatni komentarz 2018-10-29 22:18

m.andrzejczak6

1510 Odsłony
23 Komentarze

Cześć Kochane ! Pomóżcie ! W jaki sposób przekonać Maluszka do picia wody ? Mała ma prawie 4 mc a nie chce pić wody, pluje i udaje że się krztusi.. Karmiona jest tylko mlekiem modyfikowanym.

2018-08-07 18:34

Od glukozy się odchodzi, już dawno trabua żeby nie podawać, ja bym chyba spróbowala ją trochę przytrzymać, próbowała może w nowej bardzo atrakcyjnej butelce, moze podawaj i zagaduj, udawaj klauna, tak żeby mała się nie zorientowała że np pije ;-) Glukoza nie jest dobra, ale jak już chcesz się na nią zdecydowac to możesz troszeczkę dodać, ale na prawdę nie wiele tak tylko do smskya potem za każdym razem ciut mniej i w końcu w ogóle. Może pomóc. Mleka modyfikowane maja do do siebie że są właśnie bardzo słodkie i dziecko nie chce później nic innego

2018-08-07 13:23

moja 4 miesięczna córeczka na początku też nie chciała pić zwykłej wody jednak jak dodwałam jej glukozę piła z miłą chęcią teraz już się nauczyła i pije samą wode i glukozy nie muszę już dodawać.

Konto usunięte

2018-08-04 14:56

Myślę, że po prostu musisz się uzbroić w cierpliwość i to przeczekać. Podobnie jest z jedzeniem. Na poczatku dziecko pluje a z czasem się dopiero przezwyczaja.

2018-08-03 17:02

Juli tylko nie glukoza ... Później dziecko może zwykła woda płuc jeszcze bardziej ... Myślę że udawać nie udaje bo za mała na takie manewry jest ..a butelkę masz tę samą co do mleka ?

2018-08-03 13:44

Najlepiej na samym początku spróbować dodać troszkę glukozy do wody żeby miała jakiś smak lub spróbuj wodę podawać łyżeczką. Niektóre dzieci tak mają że nie bardzo są chętne pić wodę.

Konto usunięte

2018-08-03 13:08

Może spróbuj smoczka dla maluszków. To może być kwestia smoczka i butelki

2018-08-03 12:40

Mojej koleżance pomogło podgrzewanie wody dawała w temperaturze takiej jak mleko.