Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Kanapki

Data utworzenia : 2018-06-17 23:48 | Ostatni komentarz 2018-10-30 11:53

Justyna.Kolek

4199 Odsłony
10 Komentarze

Mój facet zrobił sobie na kolacje kanapki. Jadłam wcześniej, ale jeszcze trochę byłam głodna, więc poczęstowałam się dwiema. Na jednej kanapce był serek śmietankowy z piątnicy, który stał w lodówce otwarty od ponad tygodnia...Dowiedziałam się, że kanapka jest z tym serkiem dopiero po zjedzeniu prawie połowy bo kromki nie były duże i akurat na dwa gryzy zjadłam pół i poczułam smak serka...Zapytałam go, czy to ten, który stał w lodówce i powiedział, że tak, ale że go próbował i że jest dobry. Na opakowaniu pisze, że należy spożyć do 48 godzin po otwarciu...jak już pisałam serek był w lodówce otwarty ponad tydzień. Jestem w 31 tygodniu ciąży i trzeba uważać na takie rzeczy, ale nieświadomie zjadłam trochę tego serka. Narzeczony oczywiście mówi, że nic mi nie będzie, ale co innego jest zjeść taki serek bez maluszka w brzuszku, a co innego z maluszkiem :( Martwię się :(

2018-06-18 06:52

Justynka, moja przyjaciółka jest technologiem żywności i bada jakość różnych produktów spożywczych. Tłumaczyła mi kiedyś, że dla własnego zabezpieczenia, producenci zawsze podają bardzo rygorystyczne parametry - żeby nikt nie mógł się do nich potem przyczepić. Gdybyś zjadła serek z wielką pleśnia itp. to faktycznie mogłabyś się martwić, czy do maluszka nie doleca jakieś toksyny, a tak na pewno nic złego się nie stało.

2018-06-18 05:59

Nie martw się na zapas nic ci nie będzie. Większość rzeczy ma datę swoją a i tak są dobre jeszcze przez pewien okres. Ostatnio właśnie taki program oglądałam o dacie przydatności.