Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

2 msc i jedzonko

Data utworzenia : 2018-02-25 13:05 | Ostatni komentarz 2018-03-19 23:41

Iwona.Jakubowska

1310 Odsłony
16 Komentarze

Witam . Dziecko ma 2 msc czy mogę dac jej na noc mleko Z kaszka ? Bo o posiłkach wiem że jeśli dziecku nic nie jest to mogę :-)

2018-02-28 13:34

Zgadzam się z dziewczynami, mleko mleko mleko. Trzeba się pogodzić z faktem ze przy takim maleństwu noce są nie przespane, jeszcze miesiąc i możliwe z będzie spał juz dużo dłużej w nocy.

2018-02-26 15:58

Tak jak dziewczyny pisały: tylko mleko. Jeszcze przez jakieś 4 miesiące. Dziecko nie potrzebuje niczego innego. A nawet jeśli dajesz inne jedzonko i nic mu nie jest to nie znaczy, że nie dzieją się w organizmie szkody, które wyjdą na jaw za kilka lat. Teraz może wszystko tolerować, a później mieć problemy z żołądkiem, jelitami czy nietolerancje pokarmowe

2018-02-25 19:08

Dziewczyny mają rację . Przepraszam za bezpośredniość ale co Ci do głowy przyszło ? O jakich posiłkach mówisz ?? chyba 2 msc dziecku nie dajesz nic poza mlekiem ?!

2018-02-25 19:08

Kaszka na noc dla 2 miesiecznego malca? To nie dosc ze nie zagwarantuje przespanej nocy, to dodatkowo moze doprowadzic do nieprzespania calej nocy. Tak mlody brzuszek nie jest pod zadnym wzgledem dojrzaly, by przetrawic cos takiego jak kaszka, czy jakikolwiek inny posilek jak mleko... Przepraszam ze to napisze, ale czy naprawde tak ciezko przed urodzeniem dziecka poczytac cokolwiek na temat dzieci i ich rozwoju? Przeciez nawet na takiej kaszce masz zaznaczone, ze jest ona od konkretnego miesiaca zycia. "Bo o posilkach wiem, ze jesli dziecku nic nie jest to moge" - czy mam rozumiec ze dajesz dziecku cos do jedzenia poza mlekiem? Bo nie rozumiem tego zdania. Swoja droga dziewczyny nie dziwie sie, ze zdarzaja sie takie mamy, skoro calkiem niedawno na profilu fb bardzo znanej marki dla dzieci dodali zdjecie 3 msc. niemowlaka z opisem " **** zjadl w wieku 3 miesiecy pierwszy raz czekolade na urodzinach u babci". Za glowe sie zlapalam patrzac na te zdjecie...

2018-02-25 16:26

2 miesięczne dziecko jest zdecydowanie za małe na jakikolwiek pokarm poza mlekiem (mlekiem matki lub mlekiem modyfikowanym dostosowanym do wieku). Układ pokarmowy takiego dzieciątka nie jest jeszcze na tyle dojrzały żeby podać mu cokolwiek poza mlekiem.

Konto usunięte

2018-02-25 15:42

Jeju. Takie maleństwo i chcesz je juz poić kaszką? Po co? Skoro mleczko mu słuzy to zostan przy tym. Tak jak dziewczyny mowią, to ze podasz dziecku kaszkę nie znaczy, ze przespi noc spokojnie. W takim przypadku moze byc wręcz odwrotnie.

2018-02-25 14:02

Tak jak pisze margos kasza nie zapewnia przesłanek nocy. Mój syn je kasze przed snem a i tak budzi się 3 razy na mleko. No i 2 miesięczne dziecko jest za małe na kasze. Dlaczego myślisz o wprowadzeniu kaszy takiemu dziecku?

2018-02-25 13:40

Naprawdę? 2 miesięczne dziecko i posiłki? W życiu nie dałabym nic poza mlekiem 2 miesięcznemu niemowlakowi. Kaszki również. W ogóle uważam, że zagęszczanie mleka ma sens tylko, gdy są ku temu naprawdę wskazania. Poza tym kaszka na noc wcale nie zagwarantuje przespanej nocy.