Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Zmiana mleka modyfikowanego na krowie

Data utworzenia : 2018-02-19 22:48 | Ostatni komentarz 2018-02-25 20:49

Paty.55

5453 Odsłony
14 Komentarze

Czytałam ze po skończonym przez dziecko roczku można przejść na mleko krowie, jak to zrobić? Czy podawać małe ilości mleka krowiego czy odrazu cały posiłek z mlekiem krowim np kaszkę? Czy mm oznaczone numerem 3 i wyżej jest przeznaczone dla dziecki z alergia na białko mleka krowiego? Jakie mleko krowie podajecie?

2018-02-25 20:49

MM 3 nie jest dla dzieci z alergią, a dla dzieci powyżej roku. osobiście nie jestem za tym by już ledwo po roku podawać od razu mleko krowie. I to nie tylko dlatego, że córa miała skazę. Teraz ma ponad 2 latka i dalej krowiego nie daję. Kaszki je na mm. A jeśli już koniecznie mleko krowie, to tylko nie uht...

2018-02-23 19:35

Skoro dziecko lubi mm nie widzę potrzeby zmieniać

2018-02-23 12:09

U mnie niestety taki eksperymnet skończył się wysypką, dlatego zostałam przy mleku modyfikowanym.

2018-02-21 08:52

Jeśli mamy możliwość i dziecko lubi to WARTO podawać mm . Jeśli mama któraś robi inaczej to ok , każdy robi ze swoim dzieckiem to co chce ,ze tak powiem . Krzywdy naprawdę mu tym nie zrobi ( jeśli z iloscia nie przesadzi ) ale nie ukrywajmy , ze zdrowiej dla naszego dziecka bedzie jesli podamy mm . Jesli podamy zwykłą kaszkę manną na mleku krowim nic sie nie stanie tak samo jak zrobimy samemu budyn na tym mleczku ale uważać z iloscią u małych dzieci trzeba bo uczula ...

2018-02-21 08:34

Ja się śmieje tylko. Ja uważam że mleko krowie nie jest aż takie złe. Oczywiście każdy robi jak uważa. Kiedyś były inne czasy nie było mleka mm wiec krówki każdy na wsi miał

2018-02-21 05:15

Nie cierpię tego kiedyś ludzie... Kurcze kiedyś dzieciom dawno mak do lizanis żeby lepiej spaly tzn ze teraz też tak robimy? No po to nauka idzie na przód sa badania żebyśmy z tego korzystali ale to moje zdanie a każdy robi jak uważa

2018-02-20 22:27

może i masz racje , ja osobiście nie uważam że mleko krowie jest aż tak niezdrowe. Ja sama byłam na takim wychowana i jestem okazem zdrowia może to czysty przypadek nie wiem . ale kiedyś pili i ludzie żyli i mieli sie dobrze.

2018-02-20 22:19

Paulina nie sądzę... I to nie są statystyki,tylko badania, których dawniej nie bylo...