Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Słoiczki po 7 miesiącu wcześniej?

Data utworzenia : 2018-02-18 11:47 | Ostatni komentarz 2018-03-05 12:58

Kinga666

1463 Odsłony
18 Komentarze

Hej dziewczyny Obecnie Natan ma 6,5 miesiąca. Od miesiąca rozszerzamy dietę. Problem w tym, że ze względu na brak własnych warzyw ratujemy się narazie słoiczkami. I tu zaczynają się schody. Dietę rozszerzamy książkowo. Niestety słoiczków po 6 miesiącu z warzywami bez mięsa jest niewiele. Wczoraj w Rossmannie znalazłam tylko te po 7 miesiącu. Wzięłam dwa ale nie wiem czy mogę mu je podać czy jednak się wstrzymać? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat. Szukam od wczoraj ale nawet różnicy między słoiczkami po 6 i po 7 miesiącu nie ma opisanej. Może Wy mi pomożecie? :-)

2018-02-18 16:00

Nie, na to jeszcze za wcześnie. Dopiero co zaczęłam wprowadzać kaszki. Składy są fajne wiec wlaśnie dlatego zastanawiam się nad różnicą między tymi słoiczkami.

2018-02-18 12:49

A nie podawałaś my jeszcze mięsa? Kinga, przede wszystkim musisz czytać skład. Mi też się zdarzyło podać słoiczek dla trochę starszego dziecko, jeśli w składzie były znane produkty lub dodatkowo coś nowego,co chciałam juz podać. Druga sprawa jest taka, że w sloiczku dla starszych dzieci mogą być większe grudki, wiec kwestia dodatkową, czy Natan sobie poradzi z inną konsystencją. Choć między sloiczkiem po 6 i po 7 raczej za dużej różnicy być nie powinno.