Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Dieta dziecka

Data utworzenia : 2018-01-22 15:21 | Ostatni komentarz 2018-01-25 18:08

Wiola123

597 Odsłony
3 Komentarze

Kiedy można wprowadzać serki i jogurty do diety dziecka? I jakie są najlepsze? A biszkopt kiedy? Moja mała ma 5 miesięcy i tydzień i jest od porodu na mleku modyfikowany. A jeszcze jedno wprowadzając mleko po szóstym miesiącu to jest tak ze dopiero jak zaczyna czy jak kończy miesiąc? Bo tego nie kumam

2018-01-25 18:08

Mleko modyfikowane 2 wprowadza się, kiedy maluch skońćzy 6 miesięcy, czyli zacznie 7. A rozszerzyłaś już dietę dziecku? bo o tym nie wspomniałaś. Na pewno warto zacząć rozszerzanie od pojedyńczych warzyw i owoców, później łączonych. I to tak, aby dziecko próbowało przez ok 3 dni smaku, a Ty abyś miała czas na obserwację. Co do serków i jogurtów, to raczej jak skończy 7 miesięcy, czyli od 8, Natomiast jeśli chodzi o biszkopty, to trudno mi się wypowiedzieć, bo raczej wszystkie zawierają cukier. Nie spotkałam takich bezcukrowych. Chyba, ze sama pieczesz, ale myślę że też od 8miesiąca najlepiej.

2018-01-25 17:34

Ja karmilam.piersia tylko do 4mc a juz poczatkiem 7mc podalam synkowi jogurt z nestle dla niemowlaków i biszkopty to bylo roznie bo raz synek je zjadal a raz nie, częściej zjadal chrupki kukurydziane;-)

2018-01-22 17:14

Mleko 2 wporowadza się po skończeniu 6 mca, czyli jak zaczyna się już 7. Wogole to WHO zaleca rozpocząć rozszerzanie diety po 6 mcu. Ja dawałam jogurt naturalny i serek chyba w 8 mcu a biszkoptów jeszcze nie podawałam, ale chyba tez około 8-9 mca można dawać. Serek bieluch ma dobry skład, jogurt sokólski i bahoma też ma doby skład.