Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Dieta (656 Wątki)

Rozszerzanie diety: Od czego zacząć?

Data utworzenia : 2018-01-18 23:54 | Ostatni komentarz 2018-02-06 22:31

Milena .Pawlak

637 Odsłony
4 Komentarze

Drogie mamy! Postanowiłam rozszerzyć dietę mojego 5,5 -ego synka. Jednak mam dylemat co jest właściwe i w jakiej kolejności. Otóż czy powinnam zacząć od kaszek, kleików czy od warzyw i owoców?

2018-02-06 22:31

No co do tego że wszystko oprócz tych 4 wymienionych rzeczy to z pewnością dużo za mało ich tu wpisalas. Chociażby można dodać smażone rzeczy, tłuste, ciężkostrawne, wysoko przetworzone i wiele wiele innych. Kolejność też ma znaczenie wg mnie.

2018-02-06 21:57

Poczekaj do 6 miesiąca skończonego, wtedy można wszystko poza krowim mlekiem, miodem, grzybami i surowym mięsem. Kolejność nie ma znaczenia, niektorzy mówią, żeby nie zaczynać od owoców, bo się dziecko przyzwyczai do słodkiego, ale moim zdaniem to nie prawda. Znam dzieci zaczynające od banana, jabłka i truskawek, i nie miały problemu z warzyw, które dostały później

2018-01-19 08:44

Dwa pierwsze tygodnie pojedyncze warzywa, kolejne dwa tygodnie owoce (najlepiej na przemian z warzywami). Kaszki w kolejnym miesiącu. Najlepiej zacząć od brokuła albo dyni czy ziemniaka. Ale tak jak pisał magnolijam20, wystarczy że wpiszesz "rozszerzanie diety" w lupce i znajdziesz wszystko.

2018-01-19 06:48

Na forum jest mnóstwo wątków o tym temacie. Wystarczy wpisać w lupke...