Dieta (656 Wątki)
Alergia pokarmowa-mleko Nutramigen 1
Data utworzenia : 2017-11-13 09:19 | Ostatni komentarz 2017-11-14 16:43
Karmiłam synka piersią tylko miesiąc. Przeszłam na Bebilon 1 i po pewnym czasie na twarzy dziecka zaczęła pojawiać się wysypka.Najpierw na jednym policzku,później na czole głowie i uszkach.Wysypka nasilała się głównie podczas karmienia,kiedy było cieplej w pokoju i kiedy mały płakał.Podczas snu i spacerów na świeżym powietrzu bladła.Po wizycie u pediatry lekarz stwierdził alergie pokarmową i zalecił najpierw Bebilon Pepti. Po stosowaniu tego mleka wysypka jeszcze bardziej nasiliła się.Była czerwona zaogniona.Tarka na całej buzi.A na uszkach pękające żółte chrostki. Podczas kontrolnej wizyty u pediatry lekarz zmienił mleko na Nutramigen 1 i przepisał maść sterydowa do smarowania 3x dziennie przez 7 dni.Po 2 dniach smarowania maścią wysypka zaczęła znikać i podawaniu nowego mleka.Maść przestałam używać bo jakoś boje się tych sterydów.Wysypka zniknęła.Zostały jakieś tam pojedyncze punkciki.Maluszek od 4 tygodni jest na Nutramigenie i znowu zauważyłam pojawiające się chrostki na uszkach.Wygląda to tak jak zaczynało się wcześniej.Posmarowałam uszka maścią i wszystko wróciło do normy.Moje pytanie do was czy ktoś też miał taki przypadek?Czy alergia minęła waszym dzieciom ?Czy ta wysypka może powracać ?
Sortowanie: