Małe dziecko (467 Wątki)
Brak woskowiny
Data utworzenia : 2016-01-14 22:36 | Ostatni komentarz 2016-01-15 22:18
Nie wiem czy podobny temat był poruszany ale nie znalazłam na forum. Mój synek podobnie jak większość dzieci miał dość dużo woskowiny w uszach i nawet podczas jednej z wizyt lekarka zwróciła uwagę że jest jej dużo ale nie należy jej specjalnie usuwać tylko przemywać wacikiem to co wypłynie i tak też robiłam. Ponieważ nie dawno przechodził zapalenie ucha dostał antybiotyk który przepisał mu laryngolog a po leczeniu byliśmy jeszcze na konsultacji i wg. lekarza uszy były wyleczone. Niecałe dwa tygodnie później podczas pobytu w szpitalu ( synek leżał z powodu silnej biegunki) inny laryngolog stwierdził że ma ostre zapalenie ucha i podano mu jakiś nowoczesny antybiotyk w kroplówce . Oczywiście przed wypisem był badany przez laryngologa i wszystko było ok. ale ja martwię się tym że pomimo iż upłynęło kilka tygodni nie widzę aby w jego uszach była woskowina albo jest jej bardzo bardzo mało. Nawet podczas czyszczenia ucha wacikiem jest on suchy i czysty. Głęboko w środku ucha jest maleńka ilość woskowiny którą można zobaczyć wpatrując się pod światło ale w porównaniu do tego co było to praktycznie teraz mogę powiedzieć że nie widzę aby w ogóle wypływała. Napiszcie mi proszę czy któraś z Was miała podobny przypadek i czy Waszym zdaniem powinnam znów iść z synkiem do laryngologa.
Sortowanie: