Małe dziecko (467 Wątki)
Infekcja wirusowa u dziecka - porady
Data utworzenia : 2015-02-18 12:29 | Ostatni komentarz 2015-02-20 09:03
Cześć dziewczyny, cześć mamy. Jestem mamą przedszkolaczki, której jest to właśnie pierwszy rok. Wiadomo, jak to w przedszkolu bywa, dzieci przynoszą często do domu różne choroby, a to w wyniku przeziębienia i przypadku, a to z powodu zarażenia się od innego dziecka. Jestem osobą w tym temacie bardzo sceptyczną, denerwuje mnie, że jak dziecko jest chore to posyła się je do szkoły, u mnie Julka zawsze zostaje w domku. Dajemy rade, dziadkowie, ciocie, zawsze coś się wymyśli. No nie było tego za często jeszcze, bo to dopiero początkii k to wie jak będzie w ciągu najbliższych lat, do momentu kiedy nie skończy klas 1-3. Zawsze będzie musiała być pod opieką. Złapała teraz infekcje wirusową i jest drugi dzień w domu. Uważam, że to infekcja poprzez to, że większość objawów, które u niej występują są zgodne z tymi, które znalazłam w tym artykule: http://www.biomedical.pl/zdrowie/objawy-infekcji-wirusowej-3736.html i jak widać są też tam pewne porady. No teraz przechodząc do meritum tematu, chciałam zapytać o wasze porady, sposoby i inne ciekawe informacje i porady, które w tym temacie mogły by mi pomóc. Mała przechodzi teraz bardzo mocną tą infekcje, w dodatku pogoda fałszywa, mogła się doprawić na ostatnim spacerze, który odbył się z przedszkola w Poniedziałek. Sama stosuje krople i antybiotyk. Babci nigdy nie miałam, a mam się różnymi sposobami nie interesowała, z tąd też, brak mojej wiekszej wiedzy w tym temacie. Czy mogę liczyć na waszą pomoc? :)
Sortowanie: