Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Małe dziecko (467 Wątki)

wózek

Data utworzenia : 2014-06-25 21:01 | Ostatni komentarz 2024-07-06 12:27

daryska000

22331 Odsłony
143 Komentarze

Kiedy zmienilyscie wozek na zwykla spacerowke ile wasze dzieci mialy lat a moze miesiecy ??? Bo tak sie zastanawiam nad tym . Poniewaz moja szwagierka rodzi w lutym, moja mala bedzie miala wtedy 10 miesiecy. a mojej szwagierce bardzo sie podoba moj wozek i chciala go ode mnie . Czy w takim wieku mozna zmienic dziecku wozek na spacerowke ?? Czy mam jej powiedziec ze bedzie musiala niestety zakupic??

2014-06-26 15:22

My zmieniliśmy na spacerówkę około 9 czy 10 miesiąca

2014-06-26 13:35

My przeszliśmy z gondoli do spacerówki jak Kassi miał pół roku. Z racji tego, że była to jeszcze zima miał śpwiorek, który był załączony do wózka. Teraz Kassi ma 10 miesięcy i już prawie od miesiąca jeździ w spacerówce typu parasolka. W chłodniejsze dni nadal rządzi śpiworek a w deszczowe folia przeciwdeszczowa. Jeżeli już będziesz rozglądać się za spacerówką, to polecam jak najbardziej marki mamas&papas, bo są świetne. Do tego rozejrzyj się za spacerówką z daszkiem - może dopłacisz jakieś 10 % ceny wózka ale zawsze będziesz mogła z dzieckiem wyjść, bez względu na pogodę.

2014-06-26 10:46

Daryska ja rodziłam w styczniu a już na poczatku lipca gondole zamieniłam na spacerówke i nie żałuje ..Kacpi był lekko odchylony dzieki czemu widział wiecej .. w listopadzie miał 10 msc i pogoda juz tez nie dopisywała ale to nie przeszkadzało ..mielismy kombinezon ( najpierw cienszy a jak spadł snieg zmienilismy na gruby..kocyk ciepły i było w porzadku ...mysle , ze warto sie zastanowic nad zmiana ..10 msc bobas jednak bedzie wolal w pozycji siedzacej spacerowac :) Jesli chcesz kupic wozeczek dobrej jakosci , ale fundusze na to nie pozwalaja to moze rozgladaj sie za uzywanymi ? Ja chyba sama zaczne to robic bo mój jest strasznie cieżki ..utrudnia mi codzienne spacery niesamowicie .. mozna nowy kupic za 100 zł nawet ale mam wrazenie , ze te wózki to sie doslownie rozpadaja po kilku spacerach..cieniutkie rurki ..jakosc fatalna ..kola male , plastikowe ...a widziałam w internecie , ze dobre wozki , ktore zostaly zakupione za niemale pieniadze , sa sprzedawane za grosze :)

2014-06-26 08:21

W zwykłej spacerówce zawsze możesz przecież przykryć kocykiem grubszym i już. Córeczka będzie miała już 10mc, więc ja spoojnie używałabym spacerówki. Są też takie już z ochraniaczami na nóżki za 150zł, bo ja taką mam, ma też duży daszek, który chroni przed wiatrem ale tak jak wcześniej pisałam, zawsze możesz cieplej ubrać i przykryć kocykiem:-) mój ma 6mc i w gondoli już nie leży

2014-06-26 07:55

Marta masz rację my w gondolce jeździliśmy do ok 8 miesiąca i wydawało mi się że tam Jasiowi jest cieplej. I dopiero na wiosnę przesiedliśmy się do spacerówki ale z wózka wielofunkcyjnego która ma jeszcze dodatkowe okrycie na nóżki i inne bajery i ogólnie można ją rozłożyć do pozycji leżącej że dziecko jak zaśnie w wózeczku to ma wygodnie. A w lutym taka zwykł spacerówka to możę być za mało ja bym się zastanowiła nad taką zamianą chyba że spacerówka którą kupisz będzie miała ochraniacz przed zimnem i będzie się rozkładała.

2014-06-25 23:57

tak chodzi mi o taka zwykla najzwyklejsza spacerowke:) w sumie tez racja jak bedzie zima to tak czesto sie nie wychodzi ;) musze pomyslec nad tym ;)

2014-06-25 23:54

Daryska moja córa siedzi w spacerówce od ok 6 mca. Ale to taka spacerówka z wkładem od takiego zwykłego wózka. Teraz siedzi już bardzo ładnie prosto trzyma plecy tylko musi być przypięta. A tobie chodzi o taka oddzielna spacerówkę? Jeśli tak to myślę ze 10 mczne dziecko chyba już powinno sobie poradzić z takim " sprzętem" a poza tym w lutym na spacery w spacerówce raczej nie będziesz chodzić z dzieckiem:) no chyba ze nie będzie zimy:) no i trzeba pamiętać o ciepłym nakryciu na nóżki. A i wydaje mi się ze taki zwykły wózek gondola jest bardzo potrzebny na długo bo można zmienić go na spacerówkę, może służyć do usypiania dziecka itp. no i mnie się przyda do kolejnego dziecka więc ja bym swojego nie pożyczyła bo bardzo go lubię i bardzo mi się podoba. Ale zawsze można spróbować wymiany:)