Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Małe dziecko (467 Wątki)

Co sądzicie o Fundacji Wcześniak "Rodzice-Rodzicom " oraz o darmowym wypożyczalniu sprzętu dla wcześniaków ?

Data utworzenia : 2014-06-24 08:17 | Ostatni komentarz 2015-01-06 22:13

Magdalenamsl

5260 Odsłony
17 Komentarze

Witam . Wiele dzieci po porodzie z różnych przyczyn trafia na oddział Intensywnej Terapii Noworodków ... Codzienne wracanie do domu samemu, pozostawiając cierpiące dziecko na oddziale szpitalnym daje dużo do myślenia ... dochodzimy do wniosku , że nasze dziecko po powrocie do domu powinno mieć odpowiednie warunki .... przydałby się monitor oddechu , inhalator , sterylizator butelek , laktator , waga niemowlęca czy tez niania elektroniczna ... Każdy rodzic chciałby stworzyć swojemu choremu dziecku jak najlepsze warunki ale nie zawsze nas na to stać.... Sama byłam w takiej sytuacji ,, wtedy usłyszałam o Fundacji Wcześniak, która darmowo wypożycza cały wymieniony wyżej sprzęt, Czy któraś z mam skorzystała z takiej wypożyczalni ? Co należy zrobić aby wypożyczyć sprzęt ? Na jakich warunkach działa taka wypożyczalnia i po jakim czasie trzeba ten sprzęt oddać ? A jeśli coś się zepsuje ,,, czy trzeba to odkupić??

2014-06-24 09:37

Ja uważam że taki pomysł to super rozwiązanie dla niejednego rodzica wcześniaka który boryka się z wieloma przeszkodami już na samym początku pojawienia się upragnionego dziecka :) Jest mama na forum wcześniaczków więc może ona ma jakieś informacje jak to wygląda i wyglądało u niej więc możę znajdzie czas i coś nam napisze.