Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

gorączka

Data utworzenia : 2017-10-01 17:02 | Ostatni komentarz 2017-10-29 12:42

paulina.leszczynska

2667 Odsłony
50 Komentarze

Laski, mój mały (6mc) od piątku gorączkuje brak apetytu mleka to po 30-80 ml zjada ewentualnie kaszke , jakies owoce ale to w małych ilosciach . wczoraj na pogotowiu byliśmy ale trafilismy na lekarza chyba nie z powołania pobejrzał małego i stwierdził że zdowy no ale co z gorączka??? jutro do rodzinnego podjedziemy ale sie martwie, któras tak miała...może zęby?

2017-10-29 12:42

Też słyszałam o moczu, i to od środowiska medycznego, więc chyba coś w tym jest. U nas pomógł dezaftan.

2017-10-20 21:29

Gabi mój młody miał trądzik jakoś okoła miesiąca później wysypka sama zniknęła i się więcej nie pojawiła. Przemywaj buzię Nadusi ciepłą wodą ja na noc smarowałam kremem z emoilentem. Nic więcej nie robiłam. A byłaś Gabi u pediatry sprawdzić czy to na pewno pleśniawki? Może pediatra wtedy przepisze Wam Nystatyne. Słyszałam też, że szybko pomaga posmarowanie pleśniawek moczem dziecka. W sensie trzeba złapać siusiu na pieluchę tetrową i posmarować buzie. Sama nigdy tego nie robiłam bo po pierwsze mały nie miał pleśniawek a po drugie nie wiem czy bym się w ogóle odwarzyła ale jest taka metoda i o niej mówiła mi nawet położna jak przychodziła do Syna. Moja koleżanka tak posmarowała i jej córce szybko zniknęły. Pleśniawki na pewno drażnią Małą bo przeszkadzają, bolą dlatego Nadia ssie pierś wypuszcza a że jest głodna to szuka znowu.

2017-10-20 10:51

Ten dentosept jest w sprayu i ja go mam rozpylic po dwóch stronach też trzy razy dziennie ale ciekawa jestem jak długo . Wydaje mi się że te plesniawki ją drażnią przy karmieniu bo zje trochę i wypycha cyca i zaraz znowu go szuka. Męczy się biedna.

2017-10-20 10:41

Gabi u nas tez wyszły pleśniawki pediatra kazała smarować 3-4 razy dziennie dezaftanem zobaczymy jak to zadziała.

2017-10-20 10:28

Kasia tak to trądzik jest , jak się złości to to wychodzi bo wtedy robi się czerwona z płaczu. Moja zaczęła wkładać rączki do buzi ,myślałam że to przez zęby ale że dzieci czasami smoczka jej wciskają i go dotykają to często go wyparzam i musiałam któregoś dnia tego nie zrobić bo zauważyłam biały nalot na języku myślałam że to od mleka więc jej wyczyscilam buzię a tu zrobiło się tego więcej więc to plesniawki, Mąż kupił jej dento sept i jej pryskam a myślałam że może jednak zęby się zaczęły.

2017-10-19 23:21

U nas nadal jest 7 zębów. Ale dzisiaj był totalny kryzys co młody wsadził do buzi to od razu płakał chyba czwarta 4 jest już na wylocie bo widać ją coraz bliżej.

2017-10-19 21:49

zęby to dziadostwo od małego wiecznie z nimi problemy

2017-10-19 19:01

Magros już się nastawiam na ten czas psychicznie :P zdaje sobie sprawę, że skoro do teraz nie ma żadnego ząbka to później pokażą sie wszystkie na raz ;/