Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Bardzo niespokojny sen

Data utworzenia : 2017-09-25 15:51 | Ostatni komentarz 2017-10-29 12:52

NatkaF

2188 Odsłony
23 Komentarze

Dziewczyny, od jakiegos czasu mój maluch (zaraz kończy 10 miesiecy) strasznie niespokojnie śpi w nocy. Kręci się, wierci (czesto uderzajac głowką w szczebelki), przewraca sie na brzuszek, potrafi przez sen usiąśc, płacze (wszystko to jakby przez sen, bo ma zamkniete oczy). Kiedy podchodze i daje mu smoczek, uspokaja sie .... na chwile. POtrafi zrobić tak 1 raz w nocy, a czasem wstaje co 30 min, co godzine bądz co 2 godziny. Czy któraś z Was miała może podobnie?

2017-10-29 12:52

K.chorazy, czasami dziecku nic nie jest, ani za ciepło, ani za zimno, ani brzuszek nie boli, nie chce się jeść, pić, nic, ani nawet zęby nie idą, a mimo to się budzi. Moja córa 2 latka przesypia noce tak od 3 miesięcy, ale i tak zdarzają się pobudki w nocy. Raz więcej, raz mniej, a czasami idzie spać i wstaje rano :)

2017-10-27 09:00

U mnie podobnie. Synek dopiero teraz gdy zrezygnował z piersi potrafi przespać od 20 do 5. Wcześniej budził sie 2-3 razy w ciagu nocy :/ i nic nie moglam z tym zrobić. Po prostu trzeba przeczekac ten czas.

2017-10-27 00:32

K.Chorazy I ja również Cię nie pocieszę... Mój Syn ma 16 miesięcy skończone i całkowicie przespanych nocy mieliśmy dosłownie kilka. Ale zaczęły się też dopiero wtedy kiedy Syn zrezygnował z nocnego cycusia. Teraz budzi się nadal co jakiś czas ale potrzebuje przytulenia. Czasami chce się napić wody. U nas jest tak, że mąż wstaje bierze go do naszego łóżka on się wtula we mnie i zasypia i później go odnosimy do łóżeczka. Budzi się różnie czasami bardzo często a czasami raz no i sporadycznie wcale się nie budzi.

2017-10-26 22:43

nie jestem pewna , ale słyszałam, że podczas skoków rozwojowych dzieci mogą się tak zachowywać .

2017-10-26 22:39

Bywają maluchy co dopiero ok 4 roku przesypiaja noc. To zależy od dziecka i czasem mimo wszelkich starań i tak się maluch obudzi. U mnie wcześniej spał od 21 do 5 a nawet i 6 a teraz coś mu się przestawilo i jest pobudka przed północą, ok 3 i ok 6. Kiedyś ten moment w końcu nastąpi.

2017-10-26 13:28

K.chorazy nie wiem czy pociesza cię tym że ja ani jednej.przespanej nocy nie miałam do momentu gdy synek skończył 18msc tak więc troszkę musiałam poczekać. A nawet od dwoch gdy juz nie cycuje, co wcześniej było najczęstszym powodem.pobudek to albo popłakuje albo obudzi sie żeby się wody napić. Albo pojęczy i zasypia. Tak więc ja złotego środka do tej pory nie znalazłam;) to chyba najbardziej zależna jest od dziecka, niektóre śpią niemalże od urodzenia cała noc a u nas bez pobudek nadal to max 3g zazwyczaj. Może że trzy noce były z jedna dwiema pobudkami. Resztą niestety z większa ich iloscią

2017-10-26 13:09

I ja też mam tak z moim maluszkiem przez te 8 miesięcy to przespanych nocy miałam zaledwie kilka i nie wiem z jakiej to przyczyny może z mojej winy tak jest lecz naprawdę nie wiem może to ząbkowanie może z brzuszkiem problemy są i tez juz czasami nie wiem co robić bo jestem młodą mama juz mi się pomysły skończyły żeby dziecko mi normalnie noc przezpalo. Macie może jakieś rady co z tym zrobić .? :-)

2017-10-25 17:33

Może mu za gorąco? Albo za dużo bodźców?