Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

jak pieluszka na basen ?

Data utworzenia : 2017-09-15 18:40 | Ostatni komentarz 2017-09-22 15:19

Paulina408

2049 Odsłony
19 Komentarze

Hej jakie pieluszki polecacie na basen z niemowlakiem ? Powiedzcie mi co jeśli zdarzy się kupka czy papersy do pływania są na tyle chłonne i szczelne aby nic przypadkiem się nie wydostało .? Pozdrawiam

2017-09-22 15:19

Też mieliśmy podobną sytuację, gdy mąż zamoczył synka w basenie w zwykłym pampersi momentalnie nabrał on ciężkości :P jak ściągnęłam tego pampersa i podniosłam to miał chyba ze 3 kg :)

2017-09-22 13:43

Mój mąż kiedyś tak dla żartu zamoczył naszego synka w ciuchach i zwykłej pieluszce w basenie ogrodowym. Chwila moment a tak nasiąkł wodą, jakby ktoś pompką go napompował...

2017-09-22 13:21

Przynam Wam się, że raz mlodego wsadziłam do balkonowego naszego basenu w Pantsie zwykłym masaakraa :p taki był napompowany ze ciężko mu było tyłek odkleić od dna jak chciał wstać hahaha ;) no i to był jeden, jedyny raz :p ale akurat były mokre wszystkie wielo a jednorazówek w dobrym rozmiarze nie miałam, tylko za małe i darowane od mojej siostry za duże, dlatego zaryzykowłam no i doświadczenie było smiszne :p

2017-09-22 10:27

Zgadza się, pampersy do wody zatrzymują tylko kupkę. Siku niestety się wydostaje na zewnątrz. Dlatego idąc na basen trzeba zabierać ze sobą zapas, a dodatkowo mieć zwykłe pampersy, które trzeba założyć po kąpieli. Gdyby pieluszki do wody pochłaniały wodę, tak jak tradycyjne to pampers zaraz zrobiłby się ciężki i po kąpieli :) także coś za coś :)

2017-09-22 08:41

Aleksandra no niestety wypływa:/ Dlatego ja później zaczęłam stosować te kieszonki wielorazowe, bo one bardziej zatrzymują, ale mieliśmy je kupione bo po prostu używalismy wielorazowek jakiś czas, no i w lecie basen był codziennie więc mało ekologicznie i ekonomicznie było brać jednorazowe ;) Raz dokładnie poczułam te siuski jak wyszliśmy z basenu i staliśmy na brzegu się napić i nagle poczułam na brzuchu i nogach ciepłe cos:p dlatego nie polecam stosowac zamiennie z pampkiem;p

2017-09-22 06:27

Agn_kaw ale jak to wypływają? No a w wodzie nie wypływa z niej siku?

2017-09-22 00:10

Agn dobrze, że dodałaś bo mi uciekło. Pieluszki do wody nie trzymają siusiu. Dlatego nadają się tylko do wody a nie żeby dojechać na basen w niej również.

2017-09-21 19:06

U nas od poczatku sprawdzily sie BabyDream. Podobno Biedronkowe też są ok :) Tylko trzeba pamiętać, że siuśki przez nie wypływają, więc zmieniamy na kąpieluszkę zaraz przed kąpielą a nie wieziemy dziecka już w tej basenowej ;) Kupka spokojnie, nigdy nam nie wypłynęła, nawet gdy był.malenki i kupki były luźne:) Później używalismy też wielorazowych CloseParent i zwykłych wielorazowych kieszonek i wszystkie nam się fajnie sprawdziły. Te jednorazowe są dość ciasne, najgorzej zakładać je na wilgotną skórę, gdy w czasie zajęć trzeba zmienić;) to jest wyzwanie, bo nawet na suchą skórę włożyć jest dość ciezko. Ale o to chodzi, by były przylegające. Najmniejsze S są czerwone, później niebieskie i zielone :) Zakresy wagowe znajdziesz na opakowaniach. No i powodzenia w wodzie :))))