Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Szorstkość policzków

Data utworzenia : 2017-08-02 09:11 | Ostatni komentarz 2017-08-30 16:03

Ewcia88

1097 Odsłony
9 Komentarze

Kochane i znów się Was radzę. Kilka razy na początku niestety ale zdarzyło mi się przebialkowac malutką - doszłam że nie mogę jeść jogurtów naturalnych i sera białego bo za bardzo działa na mała. Zaraz na drugi dzień miała taką kaszkę na czole i policzkach. Teraz niby buziunia czysta ładna ale jak tak się przyjrzeć to policzki mają taką szorstkość, taka skorupka jakby była - myślicie że to ok? Czy może czymś to smarować ? Pierwszą córka była przypadkiem raz na sto i miała ciemieniuszke na policzkach - nic miłego...Przyglądam się teraz malutkiej czy czasami może i ona tego nie ma...Dziś mam szczepienie - może podpytam się lekarze, tylko że ona to nigdy nic nie wie nie doradzi do specjalisty jak co.....;(

2017-08-30 16:03

Tak jak dziewczyny piszą albo alergia na cos albo AZS. Kąpiel w krochmalu dobrze robi na skórę

Konto usunięte

2017-08-30 14:53

Może byc albo alergia co nie byłoby takie złe albo AZS co byłoby gorsze. Warto sprawdzić u lekarza

2017-08-30 08:26

o tym krochmalu słyszałam właśnie ale jeszcze nie praktykowałam, może faktycznie wypadałoby w końcu spróbować ;) obecnie małą mam na mm i z tymi policzkami jest róznie...raz widoczne a raz nie...jak posmaruje kremikiem skórka dochodzi do siebie, więc postanowiłam smarować jej buziuchnę po kąpieli kremikiem z babydream takim zwykłym do ciałka i póki co jest ładnie ;)

2017-08-24 20:50

Staraj się ograniczyć przetwory mleczne, jeśli widzisz, że rzeczywiście coś się u córci pojawia. W celu złagodzenia proponuję kąpiel w krochmalu przez 2-3 dni! Rewelacja!! U nas sprawdza się w każdych problemach ze skórka.

2017-08-23 16:20

Córka miała takie policzki właśnie przy skazie. To był początek. Potem poszło na łokcie i nawet na plecki w gorszych momentach. Nasz pediatra kazał mi odstawić nabiał, ale przynajmniej raz w tygodniu zjeść kanapkę z twarogiem, tak żeby jakiś minimalny kontakt z alergenem był. na pocieszenie powiem, że zmiany skórne z wiekiem stawały się mniejsze, a gdy córka miała ok 1,5 roku wyrosła ze skazy.

2017-08-05 16:32

Dzięki dziewczyny za rady ;)

2017-08-03 00:00

Szorstkie policzki mogą się pojawić w czasie alergii na białko mleka krowiego. Lepiej ogranicz mleko w swojej diecie a policzki smarować możesz kremem z emoilentem. Polecam Oilatum, używałam go sama jak mój maluszek miał szorstkie policzki. Zawsze nakładałam go tylko po wieczornej kąpieli.

2017-08-02 13:22

To samo mogę napisać co Magnolijam. Mam synka z przejściami azs, alergia, szorstkie policzki. Polecam kosmetyki cetaphil, albo linomag. Poczytaj o tym. Polecam zmianę pediatry. Tylko się nachodzisz, a zero pomocy widzę. Lepszy taki, który cokolwiek chociaż powie, a nie będzie dawał milion skierowań jak nasza poprzednia