Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Fenomen rożka- prawda czy mit?

Data utworzenia : 2017-06-09 15:04 | Ostatni komentarz 2017-07-12 10:21

konto usunięte

1201 Odsłony
8 Komentarze

Mamuśki! Jestem na etapie kompletowania wyprawki. Maluch przyjdzie na świat przełomem sierpnia i września. Nasłuchałam się, że jak się urodzi to rożek najlepiej usztywniany bedzie niezbędny. Jednak czy o tej porze roku nie będzie dziecku za ciepło? I wogole o co chodzi z tymi rożkami, czemu mają służyć, jak długo układa się w nim dziecko i czy to rzeczywiście przymus? Proszę o rady, pozdrawiam.

2017-07-12 10:21

Urodziłam mojego synka w styczniu rożek mi był wgl nie potrzebny... nie wiem po co go kupiłam. Sądzę po prostu ze to też zależy od dziecka. Moje dziecko nienawidzi spiworkow ani rozkow dlatego że tam jest ciasno a on lubi mieć przestrzeń :) z kolei inne dzieci lubią mieć ciasno jak w brzuchu mamy. Więc to zależy w sumie od Ciebie czy chcesz mieć rożek czy nie szczerze dla mnie to strata pieniędzy była gdyż rożek nawet nie był wygodny wolałam otulac kocykiem albo w szpitalu pielucha flanelowa bo na sali było strasznie gorąco :)

2017-07-12 06:53

Myślę, że to zależy od Ciebie. Rożek nie jest w sumie niezbędny ale wiele matek bardzo go chwali. Inne znów kupują i nigdy nie używają. Ja hestem pewna że go kupię bo wydaje mi się bardzo pomocny :-)

2017-07-10 12:18

Kupiłam rożek dla mojej córy, zapomniałam zabrać go do szpitala, nie używany leży do tej pory :) w szpitalu zawijali zoske w kocyk, ale mała nie lubiła mieć krępowanych ruchów..

2017-06-20 22:26

Uważam, że przy pierwszym dziecku warto mieć rożek. Jakoś pewnie się człowiek czuje jak takie maleństwo jest w Nim. Jednak jakoś jest zabezpieczone. Nie wiem jak w taką pogodę, bo urodziłam małego w lutym i ja akurat skorzystałam. Jak synek był sztywniejszy to przestałam używać. Zresztą niektóre dzieci czują się pewniej jak są tak ściśnięte w rożku i tak przyzwyczajają się do funkcjonowania poza brzuchem mamy.

2017-06-19 12:42

Joanna podała watek w którym byl rozwinięty interesujący cie temat. Mozna w nim zadać tez pytanie . Watkow próbujemy nie powielać a z prawej strony jest lupka.

2017-06-16 22:55

Urodzilam pod koniec wrzesnia, rozek mi nie zbyt posluzyl moje dziecko bylo tak malutkie ze zmiescila by sie trojka , z kocyka robilam rozek wtedy bylo to dla mnie wygodniejsze i bardziej dopasowane do dziecka .

2017-06-14 13:49

ja rowniez nie bylam przekonana do rozka, jednak kupilam nieusztywniany, sluzyl mi do owijania dziecka, owijalam tak jak w szpitalu najpierw w kocyk potem w rozek, taki rozek przydaje sie na pozniej, jak dziecko z niego wyrosnie to moze sluzyc jako kołderka

Konto usunięte

2017-06-09 15:53

http://lovi.pl/pl/forum/13/9012 Tu jest caly wątek w ktorym wypowiadają się mamy