Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Spacer z buntownikiem !

Data utworzenia : 2017-06-08 18:02 | Ostatni komentarz 2017-06-13 07:31

olka00

1642 Odsłony
15 Komentarze

Hej, Moja 8miesieczna corka nie lubi jezdzic w wozku nie wazne czy na lezaco czy na pol lezace (nie siedzi) po 5min wygina sie, deneruje i placze, kilka razy wyjelam ja z wozka i bylo ok i to chyba byl moj najwiekszy blad, ona pewnie teraz wymusza bo wie ze ja wyciagne jak bedzie mocno plakac . Znacie jakies sposoby ? Nie reagowac az wkoncu da sobie spokoj ? Jestem z tych co jak dziecko wyginajac sie zjedzie musze poprawic bo nie moge patrzec jak krzywo lezy i ma zle kregoslup a maz mi mowi ze ze mna sie tez nie da bo non stop musze cos poprawic i sie zatrzymuje

2017-06-09 07:11

Moje dzieci nigdy nie lubiły leżeć w gondoli od noworodka się męczyłam i zawsze dziecko wygrywało więc poprostu zaczęłam nosić w chuście dziecko a w spacerówce znowu uwielbiały podróże ;) dziecko jest ciekawe świata a twój brzdąc to już spory więc nie dziw się że nie chce leżeć.

2017-06-09 06:55

Olka mój starszy synek też nie tolerował z początku podróżowania wózkiem lubił wszystko widzieć a tu jednak trzeba było leżeć. Dlatego przez jakiś czas wychodziłam z nim tylko jak spał, a na polu spało mu się wyjątkowo dobrze. Kiedy gondole zmieniliśmy na spacerówkę wszystko się zmieniło. Teraz kiedy mówię że wychodzimy sam biegnie do wózka pakuje się na swoje miejsce i zapina pasy. Myślę ze zwyczajnie musisz przeczekać ale mimo wszystko staraj się z maluszkiem wychodzić zęby mała przyzwyczaiła się do wózka

2017-06-08 22:00

Dosyć osobliwy problem powiem szczerze, gdyż zazwyczaj maluchy lubią wózkowe podróże. Faktycznie może być tak jak mówisz, że raz wyciągnęłaś i teraz spryciula wymusza. Tylko problem, że trzeba ją nosić a to mija się z celem spaceru. Możesz spróbować nosić ją w chuście jeśli nie jest Ci zbyt ciężko, ale też zwyczajnie "złamać" złośnika np. wychodzisz wkładasz do wózka ona nie chce to powrót do domu i tak kilka razy aż zrozumie, że spacerek w wózku, a na rączki tylko jak mama zdecyduje. Teraz wymusza to, później będzie coraz więcej chciała. Oczywiście życzę Wam szybkiego uregulowania tej anomalii:)

2017-06-08 20:34

Taki urok malucha :-( tez tak mialam z synem zmienilam mu spacerowe na parasolke i zapinalam w pasy jakos sie udaly zakupy czy te obowiazkowe wypady a spaceey to niestety ograniczone a jak dluzsze to z kims by potem niesety ale nosić na rekach bo przeciez tak plakal syn ze nieszlo :-( corcie teraz probuje niewyviagac od razu z wozka tylko eqentualnie grzechotka gryzek pieluszka czy inna rzecz tylko moja corcia ma 5 miesiecy :-)

2017-06-08 19:53

Nasz Franek też mial problem i szczerze przez kilka tygodni nie braliśmy go na spacer w wozku tylko w nosidełku...potem wzielam go na probe i.mu.minelo...teraz lubi jezdzic wozkiem a szczególnie jak mu odwrocilismy i jest przedem do jazdy i wszystko widzi... Spróbuj moze odwrocic wózek

2017-06-08 18:40

a może wiatraczek przymocuj do wózka może zainteresuje córeczkę jak będzie się obracał :)

2017-06-08 18:05

... Wiec jak powinnam postapic aby moje dziecko polubilo spacery, paluchy kukurydziane i zabawki dzialaja na 5min :(