Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Pierwsze pieluszki.

Data utworzenia : 2017-06-05 18:48 | Ostatni komentarz 2019-11-26 10:42

Pirania86

7656 Odsłony
53 Komentarze

Witam serdecznie. Jestem w 33 tygodniu ciąży, powoli kończę wyprawkę - a przynajmniej mam taką nadzieję ☺i mam pytanie odnośnie pieluszek. Jakich uzywalyscie na samym początku? Ja kupiłam do szpitala pampers premium care 1 sztuk 22 i potem już do domu rozmiar 2 i na próbę dady jedno opakowanie 1. Mam nadzieje że będą się sprawdzały. Jak to było u Was? Ile mialyscie pieluch w szpitalu? I jakie się sprawdziły?

2017-06-06 06:51

Ja mialam dade 1 i zurzylam 1 paczke w szpitalu dostalam jeszcze 1 z pampersa , potem wysylalam meza po nastepne na biezaco

2017-06-05 22:48

Do szpitala wzięłam jedno opakowanie pieluszek Pampers premium Care 1 te 22 szt. W szpitalu dostałam jeszcze jedną paczkę z jakimś pudełkiem. Zużyłam jedno opakowanie nawet nie wiem czy całe. W domu jeszcze zużyłam kilka paczek 1. Teraz nie wiem już dokładnie ile ale wszystko zależy od tego jak duże urodzi się dziecko. Mój nie był duży dlatego długo nosiliśmy 1. Później przeszliśmy na 2 i już zielone activ baby. Próbowałam wiele pampersów w tzw między czasie jednak zawsze wracam do pampersa i tutaj różnie w zależności od tego, które są w promocji raz zielone a raz premium. Aha mogę Ci poradzić jeszcze żebyś nie kupowała za dużo pampersów 1 i 2 bo większość, którzy odwiedzają maluszka przynoszą zazwyczaj te mniejsze rozmiary. I na przypuszczam, ze będziesz ich miała w zapasie. Ja zaczęłam kupować pampersy tak jak zezowata od rozmiaru 3.

2017-06-05 22:35

Ja kupilam do szpitala Pampers active baby (zielone) rozm 1 i nie wykorzystalam całej paczki nawet. W domu testowaliśmy wiele innych firm, bo córkę wszystkie odparzaly. Po pewnym czasie wróciliśmy do pampersow zielonych, bo córka dostawala ich mnóstwo i jest ok;)

2017-06-05 21:49

U mnie w szpitalu nie trzeba było mieć pampersów. Były szpitalne pampersy premium care w ilościach takich że zawsze wystarczało :) a ja urodziłam w 36 tygodniu maluszka więc na początek musiałam znaleźc takie w rozmiarze 0 chociaż przed porodem nawet nie wiedziałam że takie istnieją :) a potem mieliśmy tylu odwiedzających maluszka że dostaliśmy mnustwo pampków i kupowaliśmy dopiero 3.

2017-06-05 21:10

W szpitalu miałam jednoopakowanie Pampersów 1 i potem już kupowałam 2 czy to Pampers czy Dada.Sprawdziły się te i te W szpitalu paczka mi wystarczyła , urodziłam w niedziele w południe a we wtorek nas wypisali więc w sumie na 2,5 dnia