Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

czerwona wstążka

Data utworzenia : 2017-03-09 21:53 | Ostatni komentarz 2017-12-19 18:40

Edyta.Zlotocha

13192 Odsłony
349 Komentarze

czy u was też przy wózku lub łóżeczku dziecka mozna znaleźć zawiazana czerwona wstazeczke?? wierzycie w to czy nie ???

2017-03-10 07:00

Nie wierzę w te czerwone wstążeczki- kokardki które mają chronić nasze dziecko przed rzuceniem złych uroków. Ale wstążeczkę miałam choć sama jej nie przyczepiłam bo nawet o tym nie myślałam. Kokardkę córci do wózka przyczepiła jej chrzestna i tylko dlatego mieliśmy tą czerwoną wstążeczkę.

2017-03-10 01:09

Nie wierzę w ten przesąd i czerwonej wstazeczki nie było u nas:) dla mnie to kolejny zabobon który powinnysmy traktować z przymrużeniem oka:)

2017-03-09 23:21

Ja niby nie wierze, a gdzieś tam w głowie mi siedzialo i czerwona kokarda byla przypieta i w wózku i na łóżeczku;) Udalo sie i corka nie zostala zauroczona. W spacerowce już nie ma kokardy a w łóżeczku kiedyś corka zerwala i tez przepadla;)

2017-03-09 23:02

Taki zabobon że powinno się mieć czerwoną kokardkę przy wózku żeby nikt nie mógł zauroczyć dziecka czy to wierzyć czy nie sama musisz za decydować mi przy 1 dziecku wszyscy tak truli o tej wstążce więc dla świętego spokoju ją zawiesiłam a Ty zrobisz jak uważasz :P

2017-03-09 22:22

Czerwoną wstążeczkę miałam przypiętą w gondoli.Choć nie od początku aż moja mama stwierdziła,że musi być kokardka,aby odgonić złe moce,uroki.Podobno ma to ustrzec dziecko przed zaczarowaniem. Dla mnie osobiście to zabobon ,ale dla świętego spokoju wisiała nad główką w wózku obydwu moich córek.