Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Powrót zoltaczki.

Data utworzenia : 2017-01-17 16:15 | Ostatni komentarz 2017-02-20 08:23

sylwia_1989

6468 Odsłony
64 Komentarze

Dziewczyny moja corka ma 22 dni i jest bardzo żółta :-( bylam dzisiaj na wizycie no i musze kontrolowac bilirubine na sama myśl pobierania krwi juz mi słabo i serce boli :-( W szpitalu byla corka dwa dni naświetlania i zeszla zoltaczka. Czy jest tu jakas mama ktora sie borykala z zoltaczka u swojego maluszka ? Z synem wogole nie mialam tego problemu a corka nie dość ze w szpitalu tyle razy miala pobierana ta krew z glowki naswietlana tyle czasu a tu nic :-( zoltaczka jak była tak jest. :-(. Dodam jeszcze ze wychodzac ze szpitala corka fobrze wygladala zzlolkla mi jakies poltora tygodnia temu .

2017-02-20 08:23

I na pediatrycznym 1 lampa a 2 dzieci,sami musieliśmy się dzielić.druga sprawa na noworodka laserem sprawdzali poziom bilirubiny a na pediatrycznym juz jestem igła!!

2017-02-20 06:19

No moja corka do naswietlen sie niekwalfikowala wiec badali ja na 1000 roznych sposobow dlaczego tak jest :-( i spotlalam dziewczyny w tym szpiyalu gdzie wlasnoe ksk u Ciebie jednego dnia wypisali nastpenego alno w tym samym dniu szpital pediatryczny :-/ i hdzie tu logika w moim szpitalu to szybko wypisuja zeby miejsce robic bo w koncu pieniadze sie licza za kazde urodzenie :-/

2017-02-18 14:18

Sylwia,wiem kiedy jest konflikt,chodziło mi o sytuację przy zoltaczce.ponoc zoltaczka jest dużo bardziej groźna jeżeli mama ma grupę krwi dziecko plus. Lekarza interesowała grupa krwi moja i dziecka i na tej podstawie stwierdził,że nie będzie problemu.najpierw syn dostawał kroplowki z glukoza,a potem inkubator i naświetlania. W ogóle nas z a paranoja,dziecko wpisali w czwartek,w piątek wracaliśmy do szpitala i na zwykły oddział pediatryczny!!!

2017-02-18 13:59

Konflikt jest wtedy gdy grupa krwii matki jest plus a dziecka minus badz na odwrót. Bedac w szpitalu pierwsze co to ustalali grupe krwii moja i córki zeby wykluczyc badz potwierdzić

2017-02-18 13:57

Pytam, bo u mnie na sali troje dzieci było z żółtaczką i mamy nie odstawiały od piersi

2017-02-18 13:29

co szpital to inna praktyka. mi też kazali odstawić, przyszedł inny lekarz na dyżur i powiedział, że to bzdura, jeżeli nie ma konfliktu krwi. nie wnikałam w szczegóły.

2017-02-18 07:13

MAM ja tez czytalam o tym ze odstawia sie dziecko ale na 48 godzin i od tego sie odchodzi i niepraktykuje nie zaproponowano mi tego. Mozna tez dodatkowo poic dziecko by ta bilirubina spadala. Anifled sila rzeczy i tak w szpitalu dostawala mieszanki bo nie odciagalam tyle porcji co trzrba wiec dwa raxy na dobe dostawla mm. A tzw zoltaczka przez pokarm matki to przez to ze nasze mleko ma w sobie przeciwciala ( niepamiętam czy to przeciwciala czy inna sklad w naszym mleku ) ktory hamuje rozpad bilirubiny w krwii dziecka i przez to zazolcenie moze sie utrzymywać dluzej. Z uplywem czasu gdybym wiedziala jak to sie wszystko potoczy yo bym odciagala te dwa dni swoj pokarm a corce dalabym mm bo rozlaka z córką byla straszna, no ale kto to wiedzial. W sumie w sxpitalu tez niedokońca wiedzieli dlaczego to wrocilo powiedzieli ze przez bakterie i niedojadanie tyle ze bakterie zlapala w szpitalu no ale z niedojadaniem mieli racje bo slabo przebierala na wadze.

2017-02-17 19:47

Anifled widzę, że masz sporą wiedzę, powiedz dlaczego odstawia się żółtaczkowe dziecko od piersi?