Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Spacery z przeziebiojym dzieckiem

Data utworzenia : 2016-11-18 12:13 | Ostatni komentarz 2017-02-11 21:40

Mama88

4262 Odsłony
92 Komentarze

Jak sądzicie czy spacer z przeziebionym dzieckiem to dobry pomysł??

2016-11-18 17:18

Jeżeli dziecko nie ma gorączki tylko katarek jest osłabione to jak najbardziej można wychodzić na spacer nic mu nie zaszkodzi kiedy pooddycha świeżym powietrzem. Nie wychodzę tylko kiedy pogoda nie sprzyja czyli jest bardzo wietrznie, pada deszcz czy jest duży mróz.

2016-11-18 16:25

Nam pediatra wręcz zalecała spacery z córka, gdy miała katar. Byle pogoda nie była bardzo zła.

2016-11-18 13:25

Tak o ile dziecko dobrze się czuje i nie ma gorączki. Ja chodzę zazwyczaj bo lepiej to robi dziecku na nosek i gardełko. Przy zapaleniu krtani jest to wręcz wskazane. To jest sprawa indywidualna wszystko zależy od samopoczucia dziecka. Mój synek gdy był chory w lutym tamtego roku miał roczek,miał zapalenie krtani i był mrozik na dworze to wychodziliśmy na te 20 minut i potem w nocy nie było dramatu i dziecko mi się dusiło.

2016-11-18 12:47

Moja lekarka zawsze mi doradza, że jeśli pogoda jest fajna, nie jest bardzo zimno i nie jest wietrznie to spacer jak najabrdziej jest wskazany. Więc jeśli u Ciebie jest fajna pogoda to jak najbardziej możesz wyjść. zastrzyk świeżego powietrza jest dobry dla dziecka:)