Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Pranie w pralce z programem baby protect

Data utworzenia : 2016-11-06 18:26 | Ostatni komentarz 2017-05-14 22:10

sylwia890

6819 Odsłony
54 Komentarze

Drogie mamy mające w pralkach program baby protect powiedzcie czy pierzecie ubranka dla noworodka w normalnym proszku z tym programem? Czy jednak kupujecie np. Lovela? Wiem, ze jak maluch podrośnie to można prac ubrania w normalnym proszku, ale co z maluchem który dopiero co sie urodzil? Czy faktycznie ten program tak dobrze wyplukuje, ze proszek nie uczyła maluszkow?

2017-05-14 22:10

mamasita kiedyś używałam płynu bobini i bardzo sobie chwaliłam, dobra jakość i cena nie była wygórowana :)

2017-04-19 10:28

ja kupiłam mleczko z firmy lovela, i płyn ariel baby oraz proszek bobini oraz płyn do płukania bobini

2016-12-21 23:09

Ja niestety nie mam takiego programu w pralce. Za pierwszym razem wypralam wszystkie rzeczy na długim programie na 40 stopni. A teraz wrzucam tylko na szybkie pranie. Używam płynu Bobas albo płynu Biały Jeleń, a do płukania mam Perlux sensitive :)

2016-12-17 19:40

Ja ciagle piore w Lovi i tez nie mieszkam. Ale dzis wypralam kilka pieluch tetrowych z naszymi recznikami i posciela bo sie zapomnialam, ale na pieluchach to on tylko lezy przy jedzeniu wiec mam nadzieje ze nie podrazni go nic

2016-12-16 23:43

Od początku używam kapsułek ariela i (mam to szczęście) nic się nie dzieje... Nie mieszam rzeczy Malutkiej z naszymi, nawet ręczników, przez pierwszy miesiąc podwójnie plukalam. (dziś przez przypadek z białymi wypral się żółty recznik-nowy, wiec miał jeszcze trochę farby do zrzucenia... Ilość rzeczy białych uległa pomniejszeniu, jutro będę walczyć o ich czas świetności. z vanishem) Swoją drogą http://lovi.pl/pl/forum/9/122/109 sporo tego, ale jest przynajmniej co studiować.

2016-12-10 22:53

A moze warto sprawdzic sklad proszku ktory byl uzywany i porownac z innym od kotrego tez mial uczulenie i zobaczyc czy przypadkiem nie ma powtarzajacych sie skladinkow uczulajacych. Ostatnio np moja siostra odkryla ze jej zyn jest uczulony na ketcuch kotlin :D

2016-12-09 20:07

Katarzyna no chyba że Antos ma tak wrażliwą skórę. To rozumiem i ja w takim wypadku też bym zaczęła stosować pieluszkę w ramach zabezpieczenia. Antoś pewnie wyrośnie z takiej reakcji tylko Waszym wypadku potrzeba czasu.

2016-12-09 00:28

bo kiedys płukanie mogło byc mniej efektywne, kwestia pralki:) albo ilości wody zużytej do płukania recznego