Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

silne odruchy

Data utworzenia : 2016-07-15 00:35 | Ostatni komentarz 2016-07-26 07:58

Kasia84

2521 Odsłony
14 Komentarze

Dziewczyny czy wasze maluszki też mają tak silne odruchy które je wybudzają? mój synek ma już 3,5 miesiaca a ostatnio tak często ma odruch jakby spadał (moro) że ciężko jest mu zasnąć i się wybudza. Sprawia wrażenie jakby się cały czas bał. Do tego kiedy śpi potrafi przez kilkanaście a nawet kilkadziesiąt minut przekręcać non stop nerwoowo główkę z prawej na lewą i spowrotem -bez przerwy - robi to przez sen. Bardzo mnie to martwi a na wizytę u neurologa musimy czekać ponad miesiąc.

2016-07-26 07:58

Kasia no to super

2016-07-25 23:21

Otulacz woombie już jest i jest cudowny. Synek śpi spokojnie do godziny 4 potem się karmimy i wyciągam mu rączki - są tam takie guziczki dzięki którym można to zrobić :) Jeszcze raz dzięki Bealia za podpowiedź. a już w tym tygodniu wizyta prywatnie u neurologa - podobno najlepszego na śląsku - mam nadzieję że wszystko będzie już ok :)

2016-07-25 08:53

To fajnie ze jest juz lepiej.

2016-07-22 23:27

Mój śpi tak niespokojnie od jakichś dwóch tygodni codziennie. Ale udałam sie za waszą podpowiedzią do fizjoterapeuty - pokazała nam jak ćwiczyć, stwierdziła że synek jest nadwrażliwy na bodźce słuchowe wzrokowe i dotykowo. Twierdzi że to dlatego że za spokojnie go wychowujemy, i może faktycznie coś w tym jest. U nas w domu panuje cisza, szczególnie jak Synek śpi, staramy się nie rozmawiać glośno, nie trzaskać, nei hałasować i wszystko do początku robiliśmy przy nim wolniutko żeby się nie bał, tak nas zresztą uczyli na szkole rodzenia, jednak terapeutka powiedziała że trzeba dawać mu więcej ów w ciągu dnia to będzie lepiej spał w nocy. Pokazała nam tez ćwiczenia i kazał a przed paniem podociskać synka we wszystkich stawach, zawinąć w otulacz i pougniatać - i wiecie że to faktycznie skutkuje. Od 3 dni Synek śpi znacznie lepiej. dodatkowo kupiłam otulacz woombie - taki jak pokazala Bealia - bo ten który mamy z whisbear jest dość gruby na takie upały i już troszkę maławy. Jutro dostaniemy - mam nadzieję zę już wszystkie bóle miną :)

2016-07-20 08:50

Kasiu, a zawsze tak śpi niespokojnie? Bo ja zauważyłam, że mój jak już jest bardzo zmęczony zanim zaśnie to właśnie wtedy lecą mu rączki jakby się bał. Dlatego już wiem mniej więcej o której godzinie ma drzemki i jak już przychodzi pora snu to staram się go nie rozbudzac, nie bawić się z nim, tylko wyciszyć żeby zasnął spokojnie i wtedy śpi lepiej, nie boi się tak...

2016-07-18 20:29

dziewczyny byłam u neurologa i ona twierdzi ze wszystko jest ok i dopiero po 5 miesiącu można sie przejmowac. ja natomiast mam weazenie jakby trochre bagatelizowała. synek juz nie potrafi spac jak nie trzymam go za rączki. jak wkładam w otulacz to rączki są ok ale za to potrafi kręcić główką na prawo i lewo non stop przez cały czas az sie nie obudzi :( jestsem załamana i bardxo sie martwie. usg główki miał juz 2 razy robione i podobno tez wszystko ok. a ja mam wrazenie jakby się czegoś bał i nie potrafił spać spokojnie. Szukam za Waszą podpowiedzią jakiegoś rehabilitanta. :( nawet teraz piszę lewą ręką a prawą trzymam mu rączki żeby się wysspał spokojnie

2016-07-17 12:01

Moja znajoma rehabilitantka również poleca sposób z kołdrą złożoną. Co do otulaczy, to podobno skuteczne ale nie każde dziecko chce czy potrafi w nim zasnąc, szczególnie takie małe wiercipiętki. Co do Twoich obaw to najlepiej skonsultuj się z neurologiem, zrób USG główki. Mój synuś miał robione 2 razy,raz w szpitalu, a potem miał powtórzone,na szczęście wszystko było ok.Niestety u nas czeka się długo na wizyty, więc jeśli nie chcesz czekać to idź prywatnie, u nas koszt badania to 80 zł i pani, która robiła usg od razu powiedziała mi czy mam się czymś niepokoić

2016-07-17 10:53

Co do otulaczy to gdy oglądam spotkalam sie z takim typem. Zamieszczam foto pogladowe. Moze taki by sie u was sprawdzil. Rączki sa blisko cialka.