Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1139 Wątki)

Piąstki w buzi....

Data utworzenia : 2016-07-10 22:00 | Ostatni komentarz 2018-11-06 20:05

Konto usunięte

20623 Odsłony
62 Komentarze

Ostatnio zauważyła,że moja córeczka 2,5 miesięczna wkłada piąstki do buzi i je ssie.Gdy ktoś to widzi to mówi,że mała jest na pewno głodna.Zauważyłam,że po jedzeniu też tak robi.Czy wasze dzieci też ssały piąstki???

2018-11-06 20:05

Temat w dalszym ciągu na topie . Mój syn też ssie sobie ostatnio paluszki , piąstki . Fakt że jeśli robi to w nocy to wiem że jest głodny bo w taki sposób właśnie mnie wybudza ..mlaszcze buźka i ssie dziko paluszki ale w ciągu dnia nie wydaje mi się ..bo robi też często po karmieniu.

2016-10-17 12:45

Mój syn kiedy budzi sie na jedzenie zanim zacznie sie kręcić i wiercić wkłada paluszki do buzi, w ten sposób szuka piersi . Pózniej sie denerwuje kiedy zauważa ze z paluszków nie leci mleko :) Normalny odruch dziecka

2016-10-17 09:52

Moja 2 miesięczna córeczka też zaczęła ssać swoje piąstki i paluszki ale daje jej spokój jak by coś się działo to bym od razu zaaragowala ale oba bardziej woli swoje smaczne paluszki niż smoczek

2016-10-05 14:43

U nas to samo. Az sie zaczelam zastanawiac czy to nie zabki,ale za szybko (jak zaczal piasti do buzi wkladac to mial ponad 2 mce). Teraz ciagle wklada tyle,ze tak gleboko,ze mu sie mleko cofa i mamy kilka przebieranek dziennie. Usiadlam i poczytalam:dziecko w ten sposob poznaje swiat i tez rozladowuje napiecie bo ilosc nowych rzeczy i bodzcow przytlacza taka mala glowke... Tylko,ze niepokoi mnie,ze tak wklada te raczki,ze az mu sie cofa. Smoki sa ble,a raczki lepsze

2016-10-05 12:49

Mój synek też tak robi , a czytałam że jest to bardzo ważne dla rozwoju dziecka, że przy wkładaniu coraz większej ilości paluszków to cofa się odruch wymiotny do tyłu . Więc nie przejmować się :) tak ma być . Im więcej slinki tym lepsze trawienie :)

2016-10-04 22:43

Ilona mój ma ostatnio tak samo tak wpycha do buzi paluszki albo zabawki (grzechotki), że aż ma odruch wymiotny czasami. Tak jak Ty muszę go bardzo pilnować. No ale cóż zrobić skoro Maluchy muszą poznać swoje ciało :)

2016-10-04 12:22

Mój synek ostatnio wkłada sobie paluszka jednego do buźki tak głęboko, że aż zakaszle...masakra muszę go tak pilnować aby tego nie robił bo boje się, że zacznie wymiotować przez to...tym wkładaniem palca masuje sobie dziąsełka bo gryzie tego paluszka strasznie więc z piastki przerodziło się w ssanie palca wskazującego ;/

2016-10-03 13:15

Też, ale uwazam ze to normalne u maluszkow. Synek tez zaczal wczesniej i kogo sie nie pytam to tez ciezko wyciagnac piastki z buzi dzieciom. Maly ma pol roku i dalej paluszki to jego przysmak :) nawet podczas karmienia piersia przerywal jedzenie, zeby sobie piastki possac :) ale faktcznie od innych slyszalam ciagle,ze na pewno glodny, ma plesniawki, swedza go dziasla ( ale zwbow dalej nie widac) itp. Glwboki oddech i nie trzeba wszystkiego brać do siebie ;)