Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

w co ubierać miesięczne dziecko?

Data utworzenia : 2016-06-21 15:02 | Ostatni komentarz 2016-07-27 07:16

mirena

2543 Odsłony
22 Komentarze

W co ubierac miesieczne dziecko? tylko spioszki czy mozna juz zakladac jakies leginsy, sukieneczki i tego typu rzeczy?

2016-07-27 07:16

Córcia urodziła się w listopadzie, także zimowe spacery to była podstawa. Ubierałam kombinezon, wydawał mi się praktyczniejszy od śpiworka. Na to kocyk i osłonka od gondoli wystarczała, czasami nawet bez kocyka, gdy temperatury bywały przyjemniejsze. Grunt to nie przegrzewać!

2016-07-05 02:02

Ja nie miałam śpiworka, więc kombinezon. Takie małe dziecko to na pewno nie ma zimno - jest ubrane w swoje ciuszki, na to kombinezon, na to kocyk i jeszcze osłonka do gondoli - sądzę że ma tam cieplutko bardzo :)

2016-07-04 13:23

Moj synekxurodzil sie w listopadzie na poczatku mialam kombinezon rozmiar 62 ale szybko wyrosl i bylo mu niecwygodnie a 74 byl duzo za duzy ale pozniej zakladalam mu kurteczke i przykrywalam kocykiem i tak przechodzil w niej do wiosny,

2016-07-04 12:30

Monika, moja druga córka urodziła się zimą i ubierałam Ją w kombinezon, a dodatkowo przykrywałam kocykiem. Najlepiej sprawdzić czy dziecku jest ciepło dotykając jego karku - jeżeli skóra jest sucha i ciepła, to znaczy, że maluch nie marznie, wilgotna i spocona - jest za gorąco. Nie sprawdzamy ciepła dotykając nóżek lub rączek- noworodek może mieć je zimne, gdyż wynika to z niedojrzałości jego układu krążenia, nie świadczy o tym, że maluch marznie.

2016-07-04 12:12

Dziecko ubierajcie w to co jest wygodne dla was i dla niego. Super wygląda dziewczynka cała w tiulach ale raczej nie jest jej wygodnie. Leginsiki wygodne bawełniane bluzeczki sukienki oczywiście że tak. Jednak dużo wygodniej zakłada się pajacyki lub kopertowe bodziaki. Na zimę lepszy kombinezon. Spiworek nie przylega do ciała tak jak kombinezon. Ważne też aby dziecku nie było za zimno ale też nie za gorąco. Ubieramy na cebulkę aby łatwo można było coś dodać lub zdjąć.

2016-07-04 09:58

A wolicie dziecko na spacer w zimie ubrac w kombinezon czy w śpiworek? co jest dla niego najwygodniejsze w zimie dla takiego miesięcznego?

2016-07-03 20:15

Dzidzi ma byc ptzedewszystki wygodnie i oczywiscie w zaleznosci od pogody. Ja mojej corci na codzien nie ubieralam w sukieneczki itd bo byla i jest bardzo ruchlwa wiec spodenki czy bawelniane leginsiki i body byly super. A na taki upal to pieluszka i bluzeczka albo body by sie dzidka nie pocila.

2016-07-02 22:58

U noworodka przede wszystkim najważniejsza jest wygoda i by ubranka były wykonane z dobrej bawełny. Zwracałam uwagę na szwy, czy nie były grube i czy były w takim miejscu by dziecku nie przeszkadzać. Wszelkie guziki, jakieś mocno odstające elementy też nie były mile widziane. Maluszek cały dzień leży - boczki, brzuszek , plecki i na pewno takie rzeczy by mu przeszkadzały. A tutaj masz podobne wątki: http://lovi.pl/pl/forum/5/2529/1 http://lovi.pl/pl/forum/6/672/1