Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1139 Wątki)

Spanie na brzuchu

Data utworzenia : 2016-03-08 10:10 | Ostatni komentarz 2018-12-18 19:02

konto usunięte

3610 Odsłony
36 Komentarze

Moja 8 miesięczna córka ciągle śpi na brzuchu. Próby zmiany pozycji za każdym razem kończą się pobudką krzykiem. Czy taki maluch może spać w tej pozycji ?. Lub jak go tego oduczyć?

2016-03-09 01:00

Skoro ciągle śpi to czemu ma jej nagle zaszkodzić :) jak maluszek nie jest w stanie sam się odwrócić na plecki i może się udusić to spać tak nie może ale jeżeli jest już w stanie samemu zmieniać pozycję do woli to śmiało można jej pozwolić tak spać :)

2016-03-08 22:28

Moja córka niedawno skończyła 7 miesięcy i również śpi na brzuszku z wypiętym tyłeczkiem, nóżki ma pod sobą. Mi ta pozycja wydawała by się nie wygodna a ona prześpi tak pół nocy. W szpitalu na patologii noworodka widziałam jak położne kładły tak dzieci. Nie masz się co martwić ta pozycja jest jak najbardziej bezpieczna dla twojego maluszka.

2016-03-08 20:25

Może jak najbardziej spać na brzuchu :) Szczególnie, że takie dziecko, keidu mu nie wygodnie potrafi przekręcić się samodzielnie na bok, czy na plecki :) Mój synek w widku Twojej córci spał w przeróżnych pozycjach, wędrując po całym łóżeczku, w tym często na brzuchu :)

2016-03-08 18:22

Nas mama przez całe dzieciństwo na brzuchu kładła spać. Trzeba tylko uważać, żeby dziecko nie przykryło się kołderką. Być może w tej pozycji czuje się bezpieczniej (jakby było przyczepione brzuszkiem do mamy) lub nie boli jej brzuszek w tej pozycji.