Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

powiększone gruczoły sutkowe u noworodka

Data utworzenia : 2013-04-15 22:39 | Ostatni komentarz 2017-08-03 12:09

amnka

118927 Odsłony
76 Komentarze

czy któraś z was miała jakieś problemy związane z obrzękiem gruczołów sutkowych u swoich dzieci? i co robiłyście? co zalecał lekarz, położna?

2013-04-17 10:06

Moja mała ma jeszcze delikatny obrzęk sutków. Wczoraj była u nas na wizycie kontrolnej pani doktor i powiedziała, że jeśli w ciągu tygodnia nie zniknie (mała ma 2 tyg) to można zrobić okłady. W połowie szklanki wody o temp. jak do kąpieli rozpuścić łyżeczkę sody zamoczyć w tym waciki i na kilka minut przykładać do sutków. Podobno pomaga :)

2013-04-16 16:50

ja pytam z ciekawości! me dziecko nie miło tego!

2013-04-16 11:47

amnka u nam malutka miała delikatnie powiekszone, zaraz po porodzie pani doktor na obchodzie powiedzia, ze to normalne że to za sprawą moich hormonów, po kilku dniach nie było nic widać, szczerze mówiąc ja i tak nie zauważyłam tego, dopiero pani doktor mi to uświadomiła, ale to było nieznacznie powiekszenie. Położna nas przestrzegała, ze nawet takie noworodki mogą miesiaczkowac w pierwszych dniach zeby nie wpadac w panikę. Jeśli masz jakiekolwiek obawy, zawsze możesz zadzwonić do pielęgniarek dyżurujących (my dostaliśmy nr. na wizycie patronażowej) i zapytać w swojej przychodni, albo udać się do pediatry Powiększone gruczoły mogą być też spowodowane za sprawa kurczaków

2013-04-16 09:02

u nas tak było. Lekarz powiedziała żeby poczekać, nic nei robić, niczy nie smarować. Powinno samo zejść. A ile Twój maluszek ma? Dziewczynka czy chłopiec?