Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Dziecko otrzepuje się tak jakby było mu zimno.

Data utworzenia : 2015-02-11 20:31 | Ostatni komentarz 2021-06-14 15:36

annawianna

26385 Odsłony
12 Komentarze

Nie wiem czy dobrze określam te odruchy które zauważam od dwóch dni u synka, ale wyglądają one tak jakby otrzepywał się z zimna. W mieszkaniu jest ciepło więc nie sądzę aby było mu zimno, sprawdzałam czy nie robi tak w momencie sikania ale nie zauważyłam aby pieluszka była w tym momencie ciepła. Pamiętam że kiedyś siostrzenica miała problemy z nawracającą infekcją układu moczowego i też tak robiła więc jutro zbadam jego mocz czy nie jakiejś infekcji. Dodam że mój synek w niedzielę zakończył leczenie antybiotykiem z powodu zaczerwienionego gardła, w poniedziałek byłam z nim na kontroli i wszystko było ok. Czy któraś mama spotkała się z takim otrzepywaniem ( nie związanym z zimnem) i czym było ono spowodowane. Czy wykonać jeszcze jakieś badanie oprócz badania moczu?

2015-02-12 00:40

Mój synek bardzo często tak robi,zaniepokoiło mnie i jak byliśmy na szczepieniu to przy okazji zapytałam lekarza pediatrę i powiedziałam dokładnie tak samo,bo synek tak właśnie robi że otrzepuje się tak jakby było mu zimno,chociaż też zawsze w mieszkaniu mam ciepło i to mnie dziwiło.To lekarka powiedziała że to normalne i synek wtedy sika a bardzo często właśnie tak robi.Nie wiem czy rzeczywiście tak jest bo nigdy nie sprawdzalam ale skoro tak powiedziała pediatra to znaczy że nie ma powodu do niepokoju.Ostatnio byłam u znajomych i synek tak właśnie się otrzepywał to jedna z koleżanek powiedziała, Oliwierek zrobił siku ! :))) Czyli rzeczywiście tak jest :)

2015-02-11 23:33

Zawsze warto najpierw skonsultować ze swoim pediatrą, a w razie potrzeby pójść do specjalisty. Zapewne nie masz powodu do zmartwień i to minie, ale jeśli nie daje Ci to spokoju lub przeszkadza to synkowi w normalnym funkcjonowaniu to udaj się na konsultację - będziesz spokojniejsza.

2015-02-11 21:36

Wg mnie powinnaś skonsultować swoje obawy z neurologiem i zrobić ewentualnie badanie moczu najlepiej posiew, bo z ogólnego niewiele można wywnioskować.

2015-02-11 21:28

Moja córeczka też się otrząsała ,pytałam lekarki czy powinnam isć do neurologa, ale ona powiedziała, że nie . Zbadała ja wszystko było ok, czasami jeszcze się wzdryga, ale już rzadziej