Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Dziecko otrzepuje się tak jakby było mu zimno.

Data utworzenia : 2015-02-11 20:31 | Ostatni komentarz 2021-06-14 15:36

annawianna

26386 Odsłony
12 Komentarze

Nie wiem czy dobrze określam te odruchy które zauważam od dwóch dni u synka, ale wyglądają one tak jakby otrzepywał się z zimna. W mieszkaniu jest ciepło więc nie sądzę aby było mu zimno, sprawdzałam czy nie robi tak w momencie sikania ale nie zauważyłam aby pieluszka była w tym momencie ciepła. Pamiętam że kiedyś siostrzenica miała problemy z nawracającą infekcją układu moczowego i też tak robiła więc jutro zbadam jego mocz czy nie jakiejś infekcji. Dodam że mój synek w niedzielę zakończył leczenie antybiotykiem z powodu zaczerwienionego gardła, w poniedziałek byłam z nim na kontroli i wszystko było ok. Czy któraś mama spotkała się z takim otrzepywaniem ( nie związanym z zimnem) i czym było ono spowodowane. Czy wykonać jeszcze jakieś badanie oprócz badania moczu?

2021-06-14 15:36

Ja nie miałam takiej sytuacji Natomiast jeżeli maluch tak się zachowuje na pewno nie zaszkodzi zbadać mu ten mocz dla samej kontroli będziesz spokojniejsza

2015-02-12 17:06

Ania jeśli naprawdę Cie to tak niepokoi to dla Twojego spokoju zrób mu badanie moczu ale nie wiem czy jest sens bo tak jak piszą dziewczyny i ja pisałam wcześniej to otrzepytanie to jest od siusiania,mój synek tak właśnie robi gdy sika.

2015-02-12 15:42

Moj tez tak robi o zapytalam doktorki to powiedziala czy ja juz nie mam co robic w domu ze szukam problemu,taka odpowiedz dostalam od pani doktor a to moje pierwsze dziecko wiec mialam prawo zapytac bo sie martwilam,powiedzila ze to normalne i tak dziecko robi.jak sika, a dziecko czasem nawet po kropelce zrobi siku bo moj tak kiedys zrobil jak posadzilam go dla zabawy na nocniczek zrobil moze 3kropelki:-)

2015-02-12 15:10

Mój synek też czasami tak robi właśnie jak się wysiusia.

2015-02-12 14:53

Mój mały też czasem tak robi i zauważyłam, że wynika to właśnie z wysiusiania. Synek miał badania moczu i wszystko wyszło w porządku. Zrób badania - na pewno nie zaszkodzi, a będziesz spała spokojnie:)

2015-02-12 10:30

Moja mala tez tak robi:) zaraz jak sie wysiusia to sie otrzepuje:) a robimy na nocnik wiec to jest od siusiania:)

2015-02-12 09:35

Aniu po przeczytaniu twojego posta troche grzebałam w internecie na ten temat i wiekszość maluszków tak robi, więc z twoin synkiem nic się nie dzieje, ale jeżeli chcesz się upewnić na 100% to faktycznie zrób mu wyniki moczu i wtedy bedziesz spokojniejsza.

2015-02-12 00:53

Dla pewności zrobię badanie moczu , a jutro kiedy zauważę takie reakcje to zdejmę pieluszkę i zobaczę czy w danym momencie robi siku.