Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

chrapanie 7 miesięcznego niemowlaka

Data utworzenia : 2015-02-01 21:30 | Ostatni komentarz 2021-06-14 15:30

aniusia8816

5490 Odsłony
16 Komentarze

Drogie Mamy, czy Wasze dzieci chrapią? Moj synek ma obecnie 7 m-cy jednak "problem" chrapania jest juz od bardzo dawna, jesli nie od poczatku (tego wlasnie nie jestem pewna, poczatkowo w tej ekscytacji tego nie zauwazylam) :/ synek chrapie przede wszystkim na jednym boku, na drugim rzadziej albo wcale. z czym to moze byc zwiazane? czy to jest niebezpieczne? jak moge mu pomoc? kiedys bałam sie, ze to od serduszka i powiedzialam o tym lekarzowi pediatrze ale stwierdzil, ze w sercu nie ma zadnych szmerow i nie ma to związku, jednak w zasadzie nie doradzil nic ..

2021-06-14 15:30

Ja będąc jeszcze w ciąży w jakimś poradniku dla mam czytałam taki artykuł o tym że takie maluszki podobno jeszcze nie chrapią niektórym rodzicom wydaje się że jest to chrapanie nawet czasami jest to troszkę zabawne natomiast z chrapaniem nie ma to nic wspólnego i jeśli dziecku coś takiego się przytrafia należy znaleźć tego powód bo albo będzie to zbyt suche powietrze może to być przytkany nos z jakimiś kózkami bądź katarkiem i może być jeszcze wiele innych powodów natomiast podobno nie jest to takie typowe chrapanie Poprawcie mnie jeżeli się mylę

2015-02-03 14:35

W okresie, gdy grzejemy w domu często przyczyną chrapania u dziecka może być za suche powietrze. Pomóc może zabieg, który wykonałaś tj. położenie mokrego ręcznika na grzejnik. Ale jeżeli problem trwa dłużej udaj się do lekarza, ponieważ może to być przerost migdałka. Wówczas dziecko chrapie, śpi z otwartymi ustami oraz często zapada na różne infekcje, najczęściej jest to zapalenia gardła, migdałków. My przechodziliśmy przez to z naszym starszym synem i pomógł mu zabieg usunięcia migdałka i pomniejszenia dwóch. Nas lekarz na wizycie pytał czy dziecko cierpi na bezdech podczas snu czy chrapie, jak często choruje. Zwróć jak możesz na takie rzeczy uwagę przed wizytą.

2015-02-03 11:37

Anusia kup sobie taki nawilżacz na kaloryfer, daje on bardzo dużo. Ja zakupiłam w sklepie za 5 zł

2015-02-03 07:56

Właśnie wczoraj tak zrobiłam, położyłam mokry ręcznik na kaloryfer i już jakby lżej oddychał więc możliwe, że to tylko kwestia powietrza ale do lekarza i tak się udam na wszelki wypadek :)

2015-02-02 20:33

Ja na twoim miejscu też bym się udała do lekarza. Po takiej wizycie zawsze bezpieczniej będziesz spała. Wystarczy jak na kaloryfer położysz mokry ręcznik albo pieluchę. Ja tak robię i powietrze mamy super nawilżone w pokoju.

2015-02-02 20:18

Im szybciej Aniusia pójdziesz tym szybcie przestaniesz się martwić, bo wiem jak czasami coś co się dzieje u naszego dziecka spędza mi sen z powiek (pewnie też tak masz).

2015-02-02 20:11

aniusia mój synek ma właśnie krzywą przegrodę, a z zewnątrz nosek ma prosty. Udaj się do laryngologa i on oceni jej stan.

2015-02-02 17:28

O Aniusia, tym bardziej, że piszesz o tym asymetrycznym nosku... Najlepiej wybrać się w takim razie do laryngologa.