Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Budzenie się z płaczem!

Data utworzenia : 2014-11-18 18:44 | Ostatni komentarz 2021-06-15 20:43

Agusia8

3722 Odsłony
18 Komentarze

Mój 4 miesięczny synek za każdym razem gdy się budzi to z płaczem.Dlaczego tak jest,czy może przez to że mu się coś przyśniło,czy dzieci poprostu tak niektóre mają?

2021-06-15 20:43

Myślę że normalnie. Niektóre tak mają. Dziecko jak nie umie mówić to płaczem komunikuje że coś chce 

2021-06-14 15:05

Wydaje mi się że niektóre maluszki po prostu tak mają jest też taki typ dzieci jak mój który budzi się z okropnym płaczem i potrzebuję jedzenia na żądanie już w tym momencie i nie czeka ani chwili. Są maluszki które wcześniej sygnalizują że zaczynają robić się głodne mama na spokojnie może ogarnąc jedzenie natomiast z tego co widzę po moim i zaobserwowałam u innych dzieci jest też taki typ które budzą się nagle na ostatnią chwilę są maksymalnie tak głodne robią wielki krzyk jedzenie usi być na już może to też być powodem takiego zachowania maluszka

2014-12-26 21:48

Didisia dlatego też wydaje mi się że synek wie jak będzie płakał to od razu ja albo mąż reagowalismy i braliśmy go od razu na ręce,a teraz gdy przestaliśmy go brać od razu na ręce tylko jak płakał to albo mówiłam do niego,głaszcze go po główce,czy twarzy to od razu jest spokojny i przestaje płakać.Bo wiadomo że ciągle budził by się z takim płaczem żeby go tylko wziasc na ręce,a tak to już wie że tak nie będzie i tak już nie płacze tylko jak się obudzi to gaworzy żebyśmy go słyszeli.

2014-12-26 12:50

Agusia ja zaczęlam swojego po troszku przyzwyczajać, że nie biore od razu na rączki jak kwili, tylko pogłaszczę po buźce, po brzuszku i szybko mu przechodzi. coraz częściej też juz nie ma wrzasku przy pobudkach, tylko takie utyskiwanie, aby dac znać ze się obudziłem :) a w nocy nieraz by się wyciszył starczy ze zapalę lampkę. chyba się nauczył, ze rodzice takk czy siak sa przy nim, zaraz obok :) Jedynie płacze, ale tak specyficznie-rozdzierająco, noworodkowo, jak coś brzydkiego mu się przyśni A jak u Was?

2014-12-16 16:12

Właśnie zwróciłam uwagę że synek jak budzi się z płaczem to na początku nie wiedziałam dlaczego a teraz już wiem że potrzebuje bliskości,bo gdy mnie zobaczymy to od razu przestaje płakać i jak go wezmę na ręce to się przytula i od razu jest spokojny.

2014-12-11 21:20

Ja się włąśnie też zastanawiam czemu mały zawsze się budzi z płaczem i dochodzę do wniosku, ze zwyczajnie potrzebuje obok sienie rodzica, bo jak sporadycznie rano dosypia w naszym łóżku, to jest spokojny. nawet jakoś tak sobie wykoncypowałam (ale nie wiem czy 3 tygodniowe dziecko miałoby na tyle świadomości i pamiętałoby to), że jak był w szpitalu przez 3 dni, to nas przy nim nie było w nocy (nie pozwalano) i może zwyczajnie się boi?

2014-11-20 22:57

Cieszyłabym się jakby to byt ząbek ale czy nie za wcześnie?Ale w sumie widać takie dwie białe plamki i gdy stukałam metalową łyżeczka to tak delikatnie było słychać jakby to były zabki.To może dopiero zaczynają powoli wychodzić.Wszystko możliwe że to przez zabki bo od niedawna się tak budzi z takim głośnym płaczem...

2014-11-20 13:09

Synek przez tydzień tak zasypiał i się budził... płacz, płacz, płacz mimo iż wcześniej to mu się nie zdarzało. A przyczyną tego wszystkiego był ząbek, który się pojawił.