Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Od którego miesiąca można podawać dziecku coś oprócz mleka?

Data utworzenia : 2014-11-08 19:44 | Ostatni komentarz 2021-06-15 20:39

Agusia8

14043 Odsłony
129 Komentarze

Mam takie pytanie,od którego miesiąca można podawać dziecku coś innego a nie tylko mleko.Mam na myśli jakieś zupki,warzywa?W słoiczkach są takie po 4 miesiącu,Od czego najlepiej zacząć karmić.Synek właśnie skończył 4 miesiące.Boję się bo mój synek od początku ma problem z brzuszkiem,a chciałabym już powoli podawać coś innego nie tylko mleko.

2021-06-15 20:39

Ja zaczęłam od 5 miesiąca 

2021-06-14 17:07

To my też, wcześniej były próby alenie była gotową;)

2021-06-14 16:06

Ostatnio coraz częściej słyszy się o tym że już od 4 miesiąca można rozszerzać dietę. Natomiast ja byłam ostrożna i dopiero tak około 6 miesiąca powolutku zaczęłam podawać inne produkty niz mleko

2015-03-21 20:11

Córcia kończy 4 miesiąc i już zaczęłam wprowadzać warzywa, pierwsza ruszyła marchewka. Doradził mi to lekarz, żeby uniknąć dokarmiania sztucznym mlekiem.

2015-03-05 18:55

Spokojnie możesz zacząć podawać słoiczki, ale najlepiej zaczął od produktów bezpiecznych, jednoskładnikowych, marchewka, albo jabłuszko.

2015-03-05 14:48

Zuzanna ja kupuję słoiczki w Kauflandzie, Lidlu i w Rossmannie. Załóż sobie kartę rossnę i wtedy dodatkowo będziesz miała rabat.

2015-02-22 23:11

Zuzia ja kupuje w różnych sklepach to zależy gdzie jestem.W biedronce też są takie zupki,nie wiem czy dobrze pamiętam ale te mniejsze słoiczki kosztują koło 3 zł,a te większe ponad 4 zł.Tylko akurat u nas w bieronce jest ciężko kupić zupki po 4 miesiącu,ale może to zależy w jakiej bieronce,tak samo jest z soczkami.Ale też często w innych sklepach zdarzają się promocję tych zupek.Jak rozszerzałam dietę to najpierw zaczynynałam od marchewki,dynia,ziemniaczki a z owoców jabłka i banany,wiadomo że na początek należy podawać mniejsze porcję żeby dziecko mogło się przyzwyczaić do nowych dań.Najlepiej zacząć od warzyw a potem dopiero podawać owoce bo jak dziecku posmakuja owoce to warzyw nie bardzo będzie chciał jeść.

2015-02-22 16:59

O rosmanie nie pomyślałam. Musze tam podjechać i zobaczyć co mają w ofercie. W tym tygodniu zajrzę do biedronki i tam zobaczę co jest. widziałam na allegro ze były w promocji ale jak weszłam wczoraj to już się skończyły. Jeszcze mam prawie dwa miesiące czasu wiec będę czekać na promocję.