Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Guzki - czy to węzły chłonne?

Data utworzenia : 2014-10-02 09:46 | Ostatni komentarz 2017-07-29 13:29

I.Wisniewska

9571 Odsłony
15 Komentarze

Witam drogie mamy. 28 sierpnia , mieliśmy szczepienia córki - po tygodniu powiększył się węzeł chłonny za lewym uszkiem , wczoraj zauważyłam że na szyi też zrobiła się kulka . Czy któraś z Was też tak miała ze swoją pociechą? (dzisiaj do pediatry jedziemy - ale strach by to nie było nic groźnego ) . Pozdrawiam

Konto usunięte

2017-07-29 13:29

Mnie na przykład lekarka uświadamia Wow po szczepieniu może się tak coś pojawić

2017-07-28 11:21

U mojego synka dlugo utrzymywały się za uszkami węzły chłonne po szczepieniu w pierwszej dobie

Konto usunięte

2017-07-28 07:23

Dobry artykuł, do którego ostatnio się dorwałam: https://zdrowie.enel.pl/artykul/wezly-chlonne-lampki-kontrolne Jest tutaj opisane co mogą zwiastować węzły chłonne oraz w jakich przypadkach powinna sie u nas zapalić lampka ostrzegawcza. Zwykle takie węzły tak jak wspomina osoba powyżej nie znaczą niczego złego. Nie powinno się jednak tego ignorować ( szczegolnie jeśli powiekszone wezły chłonne ma dizecko). Warto jest się wybrać do lekarza. Pozdrawiam.

Konto usunięte

2017-04-24 09:24

W wielu przypadkach powiekszenie węzłów chłonnych po szczepieniach jest czymś normalnym. Chodzi tutaj o reakcję organizmu. Nie musi coś takiego się pojawić. Jednak może i trzeba być tego świadomym.... Na tej stronie jest więcej informacji w temacie: http://wezlychlonne.info.pl/ Polecam sobie poczytać. Moze to własnie nieco rozjaśni sytuację.....

2016-09-27 16:43

Moja córka miała dużą gulkę na szyi po szczepionce na pneumokoki. Oczywiście od razu do lekarza i okazało się że to były węzły chłonne.

2016-09-27 09:23

adamos również słyszałam, ze takie zgrubienia mogą pojawić się po szczepieniu lub infekcjach więc na pewno wszystko będzie dobrze i nie zamartwiaj się :)

2016-09-26 13:17

Ja też wyczułam u chłopców, w sumie u jednego kilka takich guzków miękkich, przemieszczających się z tyłu głowy na dole. I czytałam że to po szczepionce przeciwko gruźlicy lub po przebytych infekcjach. A mój mały przecież ostatnio ząbkuje i miał stan podgorączkowy, wcześniej miały katar. Drugi synek ma ale ledwie wyczuwalne dwa. Mam nadzieję, że znikną i że nie są groźne.

2014-10-08 09:11

Kochane kobietki bardzo dziękuje :) Jest mi teraz lżej , że nie tylko moja Leneczka ma powiększone te węzły :):) Trzymajcie się cieplutko :*